NAFTA po veliki drami do finala proti Muri!

Prva liga 10. Jun 202019:00 > 20:26
Twitter

Nogometaši Nafta so se po veliki drami in izvajanju enajstmetrovk uvrstili v veliki finale slovenskega pokala, kjer jih v velikem finalu čaka veliki derbi proti Muri. Velik junak polfinale je bil nedvomno vratar Florijan Raduha.

Potem ko so v prvoligaškem polfinalu Sobočani odpravili Kidričane, pa so v drugoligaškem obračunu po kazenskih strelih Lendavčani ugnali Radomljane. Njihov uspeh je še toliko večji, saj so več kot eno uro igrali z dvema igralcema manj. Za Nafto je sicer v rednem delu zadel Mitja Novinič v 12., za Radomlje pa Luka Cerar v 50. minuti z bele pike. Junak tekme pa je postal vratar Nafte Florijan Raduha, ki je obranil dve enajstmetrovki.

Uvod tekme je pripadel Lendavčanom, ki so prvič resneje ogrozili vrata tekmeca v peti minuti, v 12. minuti pa so tudi povedli, ko je Mitja Novinič iz prve sprožil z 20 metrov in zadel za 1:0.

Zatem se je pobuda preselila na radomeljsko stran, že v 14. minuti je Žan Nikolić od daleč za malo zgrešil, v 32. minuti pa je poskus Grege Marinška iz kazenskega prostora malce z desne ustavil Florijan Raduha. Takrat pa so Lendavčani že igrali z igralcem manj. Vedran Vinko si je namreč hitro prislužil dva rumena kartona in moral v 26. minuti z igrišča.

Radomljani so izid izenačili v 50. minuti, ko je najstrožjo kazen, ki jo je zakrivil Bence Gergenyi, unovčil Luka Cerar. V 56. minuti pa nove težave za Nafto. Svoj drugi rumeni karton si je zaradi prekrška nad Oliverjem Kregarjem prislužil Jaka Bizjak. Rahlo nevarno pred Naftinimi vrati je bilo tudi v 61. minuti, na koncu pa je Sandi Nuhanović sprožil premalo močno. V 75. minuti je Raduha ukrotil strel Kregarja, malce za njim pa je Mark Zabukovnik zgrešil z glavo.

Kljub veliki številčni premoči Radomljanom tega ni in ni uspelo unovčiti, še več, na trenutke so Lendavčani celo spet ogrozili njihova vrata. Sledil je podaljšek, v katerem dolgo ni bilo prave priložnosti, je pa v 112. minuti moral spet dobro posredovati Raduha po Nikolićevem poskusu z glavo.

Ker odločitve tudi v dodatne pol ure ni bilo, so odločale enajstmetrovke. Pri teh se je izkazal Raduha, ki je obranil poskusa Jaki Štromajerju in Robiju Jakovljeviću. Odločilni gol pa je dosegel Roland Paku.

Kalcer Radomlje – Nafta 1903 3:5* (0:1, 1:1)

Stadion NNC Brdo, brez gledalcev, sodniki: Šmajc, Žunič in Pospeh.
Strelca: 0:1 Novinič (12.), 1:1 Lu. Cerar (50./11 m).
Rumeni kartoni: Vrandečič, Lu. Cerar; Leuštek, Vinko, Bizjak, Ploj, Raduha.
Rdeča kartona: Vinko (26.), Bizjak (56.).

Kalcer Radomlje: Le. Cerar, Jazbec, Zabukovnik (od 101. Brolih), Kregar (od 106. Golob), Nuhanović, Lu. Cerar, Nikolić, Marinšek (od 46. Štromajer), Guček, Vrandečič, Poglajen (od 106. Jakovljević).
Nafta 1903: Raduha, Živko, Rebernik, Leuštek, Novinič, Paku, Bizjak, Gergenyi, Vinko, Vegh (od 67. Ubochioma), Ploj (od 67. Pirtovšek).