Albert Riera: Če smo pri pomoči, spregovorimo o navijačih …

Nogomet 13. Nov 202211:214 komentarji
FOTO: Aleš Fevžer.

Po novi prepričljivi zmagi je trener Olimpije Albert Riera odgovoril na očitke o tem, da ima njegova ekipa pomoč sodnikov in se ob tem obregnil tudi ob slab obisk Stožic.

“To je zame prva tekma, v kateri smo bili od nasprotnika boljši 90 minut. Zato sem zelo zadovoljen,” je bil Albert Riera po zmagi nad Domžalami najprej kratek. Potem se je razgovoril in, tudi s sarkazmom, dal vedeti, da so ga očitki o tem, da ima Olimpija sodniško pomoč, močno razjezili.

“Vesel sem, da imamo Matevža Vidoviška. Da imamo sodnike, oni so naši prijatelji. Hvala jim. Zmagujemo tudi zaradi tega, ker imamo srečo. Tako govorijo … So nam te tri stvari prinesle 31 golov na 17 tekmah? Smo zaradi tega dosegli 43 točk? Ne verjamem v naključja. Je to sreča? Najprej dobro igraj, potem pa boš mogoče imel srečo. Žoga se bo od vratnice namesto v kot odbila v gol,” je dejal trener Olimpije, ki je na 17 prvenstvenih tekmah zabeležila kar 14 zmag.

“Ampak najprej moraš igrati dobro, si ustvarjati priložnosti. Ne verjamem, da so to sodniki in sreča. Ste gledali današnjo tekmo? Kdor jo je gledal, je lahko videl, da je ta ekipa igrala od prve do zadnje minute, kar je redko. Tudi na najvišji ravni. Tudi Manchester City, Barcelona težko igrajo 90 minut. Zato sem res jezen, ko se tako govori,” je nadaljeval Španec.

“Če smo že pri pomoči, pa spregovorimo nekaj tudi o tem, da so nekateri klubi, ki imajo na tekmo sedem, osem tisoč gledalcev. Mi jih nimamo. To je pomoč. Nekateri jo imajo. Nerad govorim o drugih, ampak ko sem izzvan, moram odgovoriti. Previdno, kaj govorite. Ljudje iz nogometa že vedo, kako stvari stojijo, ampak bo pa kdo, ki tekem ne gleda, morda celo verjel. Lahko imaš srečo in zabiješ gol, dva. Ampak to, kako superiorni smo mi, pove vse,” je dal Španec vedeti, da ga obisk Stožic, ki so kljub odličnim rezultatom prazne, moti.

“To ni kritika navijačev. Situacija je taka, kot je. Tega ne morem premakniti. Lahko vplivam samo na svojo ekipo. Ljudi ne želim siliti, da pridejo na stadione, ampak samo govorim o tem, da mi nimamo takšne podpore, kot jo imajo drugje. Potemtakem imajo drugi večjo pomoč. Bil sem igralec in vem, da si vsak nogometaš želi igrati pred sedem, osem tisoč navijači. Samo to želim povedati,” pravi Riera, ki ga zdaj čakajo skoraj trije tedni počitka, potem pa takoj obračun s trenutno drugouvrščenim Celjem v Stožicah. Priložnost, da se te končno vsaj malo napolnijo?

Španec je v Domžalah prišel do 14. zmage na 17. tekmi. FOTO: Aleš Fevžer.

O čem je Albert Riera še govoril:

O skoraj treh tednih počitka:
“To je perfektno, moramo se spočiti. Prosto bomo imeli pet dni. Sam se bom vsaj en dan skušal izključiti od nogometa, težko pa kaj več. Tako pač je. Če želiš biti uspešen, moraš svojo službo živeti. Na dan, ko ne bo tako, bom odšel in počel kaj drugega. Malo počitka pa potrebujemo. Veliko ur truda smo vložili v to, da smo ekipo izboljšali. Vsi skupaj smo trdo garali. Ampak zdaj si ekipa po tej prepričljivi zmagi zasluži nekaj počitka.”

O tem, da so navijači spet vzklikali njegovo ime:

“Trenerji ne zmagujemo tekem. Pomenijo pa ti vzkliki, da delamo dobro, pravilno, organizirano. Ponavljam pa še enkrat, da so nogometaši tisti, ki streljajo in zmagujejo. Jaz ne morem dati gola. Jaz ne delam razlike. Med tekmami je vse na igralcih.”

O rekordu SNL, ki znaša 85 točk:
“Vem samo, da je bilo na začetku sezone na voljo točk 108. Mi smo jih že osem izgubili, tako da jih lahko osvojim sto. To je največ, kar lahko. Na tem bomo delali. Rad gledam na sedanjost in mislim le na naslednjo tekmo.”

O odnosu z vodstvom:

“Jaz z njimi osebno nimam nobenih težav. Vedo, da morajo nekatere stvari rešiti in organizirati. To je njihova stvar. Govorim lahko samo o stvareh, ki ne motijo mojega dela. Če kaj vpliva na moj posel. Če ne moremo januarja pripeljati okrepitev, potem ne sme oditi nihče. To sem jim jasno povedal. Če je tako, potem nihče ne sme oditi. Če koga lahko pripeljemo, potem si bom spet želel, da bi ostali, saj na moje igralce gledam kot na moje otroke, nikogar ne bi rad spustil, ampak se bomo lahko pogovarjali. Sam bi jih najraje zaprl in zaklenil vrata. Dvojno. Ampak ni vse v mojih rokah. Tudi dvojna vrata se da razbiti.”

O Ruiju Pedru:
“Med tednom je bilo z njim bolje, tudi treniral je normalno, zato je zaigral, ampak med polčasom mi je rekel, da ne more biti stoodstoten. Če je tako, potem pri meni ni popuščanja. Pri meni tudi 90 odstotkov ni dovolj. Ne moreš? Ni težav, pripravljen je nekdo drug. Pri nas ni popuščanja. Tudi ko smo vodili s 3:0, sem želel, da fantje igrajo na polno.”

Vrhunci tekme Domžale – Olimpija:

Komentari

Vaš komentar