Albert Riera: Jaz sem kriv, da smo prejeli prvi gol

Nogomet 28. Avg 202212:00
Delite:
Albert Riera je na sedmi prvenstveni tekmi prišel do sedme zmage. FOTO: Uroš Skaza.

Albert Riera je na sedmi tekmi v tej sezoni še sedmič zmagal, z 2:1 je tokrat v Stožicah odpravil Radomlje, in nadaljeval brezhiben niz na klopi Olimpije v prvenstvu, a je njegova ekipa tokrat prvič v tej sezoni prejela gol. "Jaz sem kriv, da smo v zadnjih 20 minutah igrali slabo in prvič nismo ohranili nedotaknjene mreže," je po tekmi povedal.

“Osvojili smo tri točke. Ko zmagaš, je vedno dobro. Je pa zame zelo pomembno tudi to, kako igramo. Želim uživati ob spremljanju moje ekipe. Če na vsaki tekmi zmagamo z 1:0, a ne igramo dobro, nisem zadovoljen. Zmage so seveda pomembne, ampak pomembno je tudi to, kako igraš. Lahko bi igrali še bolje. To je dejstvo. Vemo, kaj moramo početi. Iz nekaterih razlogov še nismo tam, kjer bi si želeli biti. Tako razmišljam tudi zaradi tega, ker si želim biti vedno lačen. Ne vidim ovir, da ne bi bili še boljši,” se je po novi zmagi razgovoril Albert Riera, čigar zadovoljstvo je malce skazila igra v samem zaključku tekme.

Radomlje, ki so od 55. minute igrale brez izključenega Luka Gučka, so v zadnji tretjini tekme ob vodstvu Olimpije z 2:0 kljub številčni oslabljenosti prevladovale na igrišču in v 95. minuti z enajstih metrov tudi prišle do gola. To je bilo sploh prvič po več kot 630 minutah, da je Olimpija v prvenstvu prejela gol.

“V zadnjih 20 minutah ni bilo dobro. To je bila moja napaka. Šel sem po tretji gol, želel sem zaključiti tekmo. To moramo popraviti. Opravil sem nekatere menjave, igralcem sem želel sporočiti, da želim še več. V igro sem poslal nekatere bolj napadalno usmerjene nogometaše, ki so, ko so prišli na igrišče, vedeli, kaj početi z žogo, niso pa vedeli, kaj brez nje. Z igralcem več bi morali igrati bolje,” je razložil Španec, ki je v 64. minuti, kljub vodstvu z dvema goloma razlike, krenil še bolj ofenzivno in argentinskega defenzivnega vezista Augustina Doffa zamenjal s portugalskim napadalcem Ruijem Pedrom.

Po tekmi je trener Olimpije spregovoril še o marsičem, tudi o debiju vratarja Denisa Pintola, ki je zamenjal poškodovanega Matevža Vidovška, o novem golu Mustafe Nukića, o ekipnem duhu, ki se je naselil v garderobo Olimpije …

FOTO: Uroš Skaza.

O čem je še govoril Albert Riera:

O tem, ali je Olimpija ob vodstvu z 2:0 podcenjevala nasprotnika:

“Ne, ne. To je bila moja napaka. Igrali smo višje. Ko je tako, ima nasprotnik, ko izgubiš žogo, več prostora za protinapade. O tem sem z igralci že govoril. Morali bi igrati drugače, a to je bila moja napaka. Nogomet je ravnotežje med napadom in obrambo. Naredil sem napako, naredil jih bom še nekaj. Nimam težav s tem, da to priznam. To moram sprejeti. Tudi igralci delajo napake in jih še bodo. Morajo jih delati. Pritiskam nanje, naj tvegajo in delajo napake.”

O tem, da Olimpija v tej sezoni na eni tekmi še ni dosegla več kot dveh golov:
“Na to sploh nisem pomislil, ampak je res. Na koncu je seveda najpomembnejše, da zmagaš, a želim si tudi čim več zadetkov. Zdaj imamo maksimalnih 21 točk. Predvsem zaradi tega, ker ne prejemamo zadetkov. O napadu je najlažje govoriti, ampak ni ekipe na svetu, ki bi imela stoodstotno posest žoge, zato je zelo pomembno tudi to, kaj delaš brez žoge, v obrambi. Danes v zadnjih 20 minutah v tem pogledu nismo igrali dobro. Nasprotniku smo omogočali protinapade in to, da prihaja v priložnosti.”

O prvem prejetem golu v prvenstvu v tej sezoni:

“Sem razočaran, ampak niti ne zaradi zadetka, pač pa zaradi tega, ker smo nasprotniku z igralcem manj dopuščali, da je prihajal v priložnosti. Pred tem smo imeli tekmo pod nadzorom, potem pa smo Radomljam omogočili, da so se vrnile v igro. Z igralcem manj. Tekme nismo imeli pod kontrolo. Bolj kot zaradi gola sem zato nezadovoljen zaradi igre, ampak … Če mi ponudite, da do konca sezone na vsaki tekmi prejmemo gol, a ob tem vedno zmagamo, bom to seveda takoj sprejel.”

Denis Pintol je debitiral med vratnicama Olimpije. FOTO: Uroš Skaza.

O Denisu Pintolu:
“Zelo sem vesel, kako dela od prvega dne. Zdaj vidimo, da imamo še enega vratarja, v katerega ne dvomimo. Od prvega dne mu verjamem. Ta teden sem se z njim veliko pogovarjal. Bil sem povsem miren in prepričan, da bo nalogi kos. Pričakoval sem, da bo tako. Je miren in odličen vratar.”

O Mustafi Nukiću:
“Vesel sem, da je nazaj s počitnic. Spet je zadel. Potrebujemo ga. Ne samo zaradi zadetkov, ampak nasploh. Njegov odnos do dela, do soigralcev … Vse je super. Je tudi lider ekipe, čigar besedo se spoštuje. Goli so pomembni, ampak še precej pomembneje je to, kako se obnaša, kaj na igrišču počne. S tem pa pri njem res ni težav. ”

O ekipnem duhu:
“Vzdušje je zelo pomembno. Ko začutiš, da ekipa dela kot eno, je to to. Vsi razumejo, kako delamo mi. Včasih zavohaš, ko kdo ne verjame v to, kar počneš. Včasih zaradi tega v ekipah pride do razdora. Pri nas je drugače. Veliko se pogovarjamo, tudi razglabljamo o načinih igre, dela, ampak na koncu vsi počnemo isto. Najboljše za ekipo. Verjamem, da je to najboljša pot. Ta ekipa verjame v to, kar delamo. Vsak teden je isto. Igralci mi verjamejo, kar je fantastično. Zaradi tega smo tako dobri, kot smo.”

Goli s tekme Olimpija – Radomlje:

Gol Mustafe Nukića za 1:0:

Gol Maria Kvesića za 2:0:

Gol Sandija Nuhanovića za 2:1:

Komentari

Vaš komentar