Aluminij: Napovedujejo, da bodo pogumni, a ne neumni

Nogomet 18. Jul 202311:23 0 komentarjev

Nogometaši Aluminija so se ekspresno vrnili iz druge lige. V novi prvoligaški sezoni si želijo z mlado ekipo obstati med elito in pokazati še kaj več.

Aluminij se je še tretjič prebil v prvo ligo. Prvič je Kidričanom to uspelo v sezoni 2012/13, ko so ekspresno izpadli, medtem ko je njihovo drugo prvoligaško obdobje trajalo precej dlje. Od sezone 2016/17 do sezone 2021/22, ko so zasedli zadnje mesto in se vrnili v drugo ligo. Toda tam niso ostali prav dolgo, le eno leto. V prejšnji sezoni so bili v drugi ligi drugi, v dodatnih kvalifikacijah pa izločili Gorico in se po vsega enem letu vrnili med prvoligaše.

“Vsi smo si zadali cilj, da se vrnemo v prvo ligo. To nam je tudi uspelo. Komaj čakamo na prvi krog,” je pred začetkom sezone povedal trener Aluminija Robert Pevnik, ki ima zelo mlado ekipo. V prejšnji sezoni je bila v povprečju stara manj kot 21 let, a ji samozavesti ne manjka.

“Samozavest mora biti, a previdna. Ne smemo se preceniti, toda niti ne podcenjevati. Moramo biti samozavestni in nasprotnika spoštovati. Slovenska liga je izenačena, vsak nasprotnik je premagljiv. Ne bomo bili neumni, bomo pa pogumni,” je zanimive besede izbral stari trenerski znanec prve lige, ki se bo moral v novi sezoni znajti brez morda glavnega igralca iz prejšnje sezone, vezista Nika Marinška, ki se je preselil v Avstrijo.

Veselje Roberta Pevnika in igralcev po uvrstitvi v prvo ligo. FOTO: Aleš Fevžer.

“Čestitam mu na prestopu, ki si ga je zaslužil. Verjamem, da bo v Avstriji dokazal, da to ni bila le ena sezona. Mi še naprej vztrajamo pri mladih. Verjamem, da imamo v svojih vrstah še kakšnega Nika Marinška. Naša osnova so dobri odnosi. Vsi za enega, eden za vse,” še pravi Pevnik, ki se ne boji novega prvoligaškega izziva in verjame, da je Aluminij pripravljen nanj. Nenazadnje je to, da je konkurenčen, v prejšnji sezoni dokazal tudi v pokalnem tekmovanju, v katerem se je prebil vse do polfinala, v njem pa dodobra namučil poznejšo zmagovalko Olimpijo.

Športni direktor odločno zanikal govorice, ki so se pojavljale

Kaj pa je pred novo sezono povedal športni direktor Kidričanov? “Veseli smo, ker smo izpolnili zadani cilj in zadeve speljali, kot smo si želeli. Seveda je zdaj dela več. Aktivnosti so primerne višji ravni tekmovanja. Dobili smo potrditev, da smo na dobri poti z mladimi igralci, ki so sposobni ponuditi tudi kaj več. Ne samo za drugo, ampak tudi za prvo ligo in še višje,” je prepričan Miran Lipovac, ki je odgovoril tudi na vprašanja o namigovanjih iz prejšnje o tem, da se Aluminij, če si bo zagotovil prvo ligo, v njo ne bo preselil.

“Ne, o tem pri Aluminiju nihče nikoli ni govoril. Jasen cilj je bil, da se uvrstimo v prvo ligo, to smo govorili tudi fantom. Bili bi zelo nekorektni, če bi jim govorili o lažnih ciljih, medtem ko bi mi s figo v žepu razmišljali o čem drugem,” je dvome o tem razblinil prvi športni operativec novopečenega prvoligaša iz Kidričevega, ki bo z novo sezono začel v nedeljo ob 20.15 in domačo tekmo proti Celju. V neposrednem prenosu jo boste lahko spremljali na Sportklubu.

NK Aluminij v poletnem prestopnem roku:

Prihodi:

  • Sandro Jovanović (Rudar Velenje), Tomislav Jagić (Varaždin), Filip Kosi (Beltinci), Marko Brkljača (Dinamo Zagreb), Dževad Sijamija (Velež Mostar).

Odhodi:

  • Nik Marinšek (Ried, Avstrija), Luka Petek (Dravinja), Lovro Grajfoner (Dravinja), Maj Pavli (Brinje Grosuplje), Tibor Knaus (Dravinja), Nejc Medved (?).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!