Astronomski prestop Jamajčana, Domžale bodo dobro zaslužile

Prva liga 21. Dec 202122:12 > 22:47 3 komentarji
Shamar Nicholson bo napolnil blagajno NK Domžale.

Shamar Nicholson, ki je svojo nogometno pot v Evropi začel pri Domžalah, je nova okrepitev ruskega velikana Spartaka iz Moskve. Podpisal je pogodbo do leta 2026, prestop pa naj bi bil vreden kar deset milijonov evrov. Astronomskega prestopa so se zelo razveselili tudi pri Domžalah, ki se jim obeta bogat zaslužek.

Shamar Nicholson je z Jamajke, kjer je igral za Boys Town FC, v Domžale prišel poleti 2017 in tam ostal dve leti. V dveh letih je ta 192 centimetrov visoki napadalec za Domžale v 56 nastopih zabil 20 golov, prispeval pa štiri asistence.

Potem je leta 2019 prestopil v Charleroi, v belgijski prvi ligi pa se je odlično znašel. V dveh letih je za Charleroi v 83 nastopih dosegel 31 golov in zbral še 11 asistenc. Posebej učinkovit je v tej sezoni. V 18 nastopih je zabil 13 golov in je tretji najboljši strelec belgijskega prvenstva. Pristavil je še pet asistenc.

Zdaj ga je v svoje vrste zvabil moskovski Spartak, ki je njegov prihod že uradno naznanil. Jamajčan je podpisal pogodbo do leta 2026.

Moskovčani niso zapisali, koliko bodo zanj odšteli, a belgijski mediji pišejo o odškodnini v višini deset milijonov evrov.

Drugi največji v zgodovini, od prvega si lahko obetajo še ogromno

Novica o prestopu 24-letnega jamajškega reprezentanta (29 nastopov in 10 golov) je zelo zanimiva za slovenski nogomet predvsem zaradi tega, ker so se pri Domžalah ob prodaji v Charleroi dogovorili za odstotek od nadaljnje prodaje.

Za kak odstotek so se izborili, ni znano, a je jasno, da utegnejo pri Domžalah z Nicholsonom pošteno zaslužiti. Že leta 2019 so zanj iz Belgije dobili 1,5 milijona, zdaj pa bo prestop v celoti narasel zagotovo prek dveh milijonov evrov.

Koliko natanko bodo pri Domžalah na koncu zaslužili z njim, ne vemo, saj uradna odškodnina za prestop v Spartak tako ali tako ni znana, a je jasno, da bo Nicholson poskrbel za drugi najdražji prestop v zgodovini kluba.

Domžale so največ do zdaj še vedno zaslužile na račun Benjamina Šeška, ki je leta 2019 kot 16-letnik za skoraj tri milijone evrov odšel v Red Bull Salzburg.

Tudi ob tej prodaji so v Domžalah mislili na prihodnost in izborili nekaj bonusov, ki jih je mladi as že izpolnil, pa tudi odstotek od nadaljnje prodaje, ki je v tej zgodbi najbolj pomemben.

Mlademu, komaj 18-letnemu Šešku, ki ga že povezujejo z največjimi evropskimi klubi, namreč napovedujejo, da bo v nekaj letih prestopil za vsaj 20 milijonov evrov, verjetno pa še za veliko več.

Moskovski Spartak je desetkratni ruski prvak in večkratni udeleženec lige prvakov, nenazadnje se je v njej leta 2018 dvakrat pomeril tudi proti Mariboru.

Spartak je trenutno v krizi in šele na devetem mestu elitne ruske Premier lige, zato ne čudi, da je pred kratkim prišlo do menjave na trenerskem mestu. Zanimivo pa je, da bo Spartak poslej vodil Italijan Paolo Vanoli, brat v slovenskem prostoru dobro znanega Rodolfa Vanolija, ki je z Olimpijo leta 2016 osvojil naslov državnega prvaka, pri nas pa vodil tudi Koper.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje