Atraktiven obračun najbolj vročih ekip lige brez zadetkov

Nogomet 18. Feb 202415:03 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava Kostela in Celja so se v 21. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 0:0.

Na Žaku sta se srečali ekipi, ki sta v prvem spomladanskem krogu svoji nalogi opravili z odliko. Bravo je bil zanesljiv v Domžalah, Celje pa je odpihnilo Muro. Čeprav so bili vodilni Celjani pričakovano več pri žogi, jim ni uspelo streti obrambe Brava, ki je pogrešal zgolj bolnega Bena Selana. Vodilna ekipa lige, ki je prekinila niz petih zmag, je sicer zadela v končnici tekme, a so sodniki gol razveljavili.

V obračunu v Šiški so prve nevarne akcije izpeljali Celjani v deveti in deseti minuti, najprej je malce z leve strani poskusil Jegor Prucev, izkazal se je Matija Orbanić, Bravov vratar je izvrstno posredoval tudi po udarcu z glavo Davida Zeca, pozneje pa je bil še Nemanja Jakšić dvakrat dobro postavljen po novih zaporednih strelih Celja iz bližine.

Gregor Bajde je bil naslednji, v 13. minuti, ki je preizkusil Orbanića, tudi sicer je Celje prevladovalo v polju, je pa po dobre pol ure ostalo brez kapetana Denisa Popovića, ki se je poškodoval, tako da ga je v 35. minuti zamenjal Mario Kvesić. V 37. minuti je bil prvič resno nevaren tudi Bravo, ko je z glavo poskusil Milan Tučić, Matjaž Rozman pa je žogo odbil v kot, malce pozneje je ujel še žogo po poskusu Mateja Poplatnika.

Trener Celja Damir Krznar, ki je sicer pogrešal nekaj nogometašev, kot so Luka Bobičanec, Edmilson in Klemen Nemanič, je na začetku drugega polčasa še okrepil napadalni del ekipe z Aljošo Matkom, kmalu zatem pa je slabo zaključil Menalo po lepem prodoru Pruceva. Pozneje se je dogajanje kar malce umirilo.

Sledile so nove menjave na obeh straneh, v 72. minuti pa je nase spet opozoril Prucev, ki je meril le malce premalo natančno z leve strani. Sedem minut pozneje je Orbanić obranil Matkov poskus, celjski napadalec pa je v 84. minuti žogo poslal še mimo gola z roba kazenskega prostora.

Malce zatem so gosti neuspešno zahtevali najstrožjo kazen, ko je Matko padel v kazenskem prostoru, v 89. minuti pa je Sunday Adetunji celo dosegel gol, vendar je Matej Jug dosodil prekršek v napadu in precej razburil goste.

Bravo bo v 22. krogu v četrtek gostoval v Mariboru, Celje pa bo takrat gostilo Rogaško.

Bravo – Celje 0:0* (0:0)

* Stadion Žak, sodniki: M. Jug, Žunič, Špur.
* Strelci: /.
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Gorenc, Jakšić, Španring, Štravs, Trdin, Stanković, Ivanšek (od 67. Pečar), Tučić (od 67. Kerin), Poplatnik.
* Celje: Rozman, Karničnik, Zec, Vuklišević, Ajhmajer, Zabukovnik (od 46. Matko), Popović (od 35. Kvesić), Dulca (od 79. Kouter), Prucev, Menalo (od 67. Svetlin), Bajde (od 67. Adetunji).
* Rumeni kartoni: Španring, Štravs; Zabukovnik, Karničnik, Vuklišević.

89. minuta: V izdihljajih rednega dela je rezervist Sunday Adetunji zatresel mrežo Brava, a je glavni sodnik Matej Jug gol zaradi prekrška v napadu razveljavil. 

80. minuta: Z roba kazenskega prostora je po tleh streljal Aljoša Matko, z novo obrambo pa se je izkazal Orbanić.

71. minuta: Nenatančen je bil tudi Prucev. Žoga je za las zgrešila vrata gostiteljev.

70. minuta: Proti vratom matije Orbanića je streljal Aljoša Matko, vendar meril visoko prek vrat.

60. minuta: Za razliko od prvega, se je drugi polčas začel precej manj atraktivno. Nevarne priložnosti v drugi polovici tekme še nismo videli.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

39. minuta: Pri Bravu je proti celjskim vratom sprožil tudi Poplatnik, a meril naravnost v roke Rozmana.

37. minuta: Velika priložnost za Bravo. Po podaji Marka Španringa v gostujoči kazenski prostor je z glavo poskusil Milan Tučić, a je Matjaž Rozman žogo po močnem strelu uspel poslati v kot.

25. minuta: Gosti še naprej narekujejo ritem igre na igrišču, a so Šiškarji uspeli precej omejiti njihove nevarne poskuse proti vratom. 

10. minuta: Silovit pritisk Celjanov. Najprej je Matija Orbanić strel ubranil Prucevu, nekoliko kasneje tudi Zecu, priložnost za morebitno vodstvo pa je nedolgo zatem zapravil še Mark Zabukovnik.

7. minuta: Po podaji iz kota je bil v kazenskem prostoru Brava najvišji David Zec, a žoge ni uspel zadeti najbolje z glavo.

ZAČETEK TEKME!

Pred tekmo: Glede na prikazano na začetku pomladi, Celje in Bravo zagotovo spadata med najbolj vroče ekipe lige. Na stadionu ŽAK nikoli nikomur ni lahko, še posebej pa ne takrat, ko so Šiškarji v formi. Tekma z najboljšo ekipo prvenstva bo dober pokazatelj, do kam lahko v tej sezoni sežejo Ljubljančani, po drugi strani pa bomo dobili tudi nov odgovor na to, ali lahko še kaj zamaja dominanten status grofov v slovenskem nogometnem prostoru.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!