Bravo ostaja neporažen, Domžale pa na dnu

Nogomet 14. Avg 202119:12
Foto: NK Bravo/Facebook

Nogometaši Domžal so v 5. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu z 0:2 (0:1).

“Fantje se zavedajo, da je pred nami 34 ligaških tekem. Če želimo tudi v naslednjem koledarskem letu tekmovati na tej ravni, moramo pokazati pravi pristop – že proti Bravu,” je pred tekmo dejal trener Domžal Dejan Djuranović. Čeprav so njegovi izbranci v polju v prvem polčasu celo prevladovali, pa brez kaznovanega Senijada Ibričića niso imeli pravih idej za disciplinirano ljubljansko vrsto.

Po treh tekmah v novi sezoni so tako še brez zmage in so s točko na dnu lestvice. Na drugi strani je še neporaženi Bravo, ki je znal kaznovati napake gostiteljev, že pri devetih točkah, toliko jih je doslej ob tekmi manj zbral le vodilni Maribor.

Domžalčani so bili večino prvega polčasa boljši tekmec z več nevarnejšimi streli, omeniti velja poskuse Tilna Klemenčiča iz druge minute, ko je iz bližine žogo poslal čez gol, Slobodana Vuka iz 20., ko mu žoge z glavo ni uspelo umeriti proti vratom, in Enesa Alića iz 27., ko je prodrl po levi strani in prišel do strela, Igor Vekić pa je bil na mestu.

Manj nevarna kot Alićev sta bila strela Zenija Husmanija iz 29. in Arnela Jakupovića iz 36. minute, Ljubljančani pa so prvič resneje opozorili nase šele v 36. minuti, ko je poskusil Simon Nsana, toda Ajdin Mulalić je žogo brez posebnih težav umeril čez prečko. Ob koncu prvega polčasa pa so gosti povedli, Loren Maružin je v kazenskem prostoru žogo med Mulalićevima nogama poslal v mrežo.

Drugi polčas

Isti igralec je bil v središču dogajanja tudi v 51. minuti, ko je prišel v kazenski prostor po desni strani, potem pa streljal po tleh. Žoga je pri tem zadela Dobrovoljca, ki je izgubil tudi žogo pred prvim Bravovim golom, in se spet med Mulalićevima nogama skotalila čez golovo črto za 2:0. V 63. minuti je imel Maružin novo izjemo priložnost, ko je prišel do strela deset metrov od vrat, a žogo poslal čez prečko.

V 66. minuti se je za strel s 30 metrov odločil Martin Kramarič, Mulalić pa je imel kar nekaj dela, da je žogo odbil v kot. V 73. minuti se je na drugi strani priložnost ponudila Janezu Pišku, a je ta žogo po kotu usmeril čez gol.

Miha Kancilija je bil nov igralec, ki je poskrbel za nekaj Mulalićevega dela, in sicer v 75. minuti, Vekić pa je moral dve minuti pozneje posredovati po strelu Mateja Podlogarja. V 89. minuti je sprožil še Mattias Käit, ki pa je bil malce premalo natančen.

Domžale bodo v 6. krogu v petek gostovale v Kidričevem, Bravo pa bo dva dni pozneje gostil Olimpijo.

POTEK TEKME

Domžale – Bravo 0:2 (0:1)

Športni park, gledalcev 200, sodniki: Vinčić, Vojska, Mežnar.
Strelca: 0:1 Maružin (45.), 0:2 Dobrovoljc (51./avtogol).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Dobrovoljc (od 56. Martinović), Klemenčič, Žinič (od 84. Hodžić), Markuš (od 56. Pišek), Husmani (od 84. Saitoski), Alić, Vuk (od 69. Käit), Jakupović, Podlogar.
Bravo: Vekić, Drkušić, Kavčič, Križan, Španring, G. Trdin (od 79. Žinko), Nsana (od 69. Kirm), Trontelj, Maružin (od 74. Kanicilija), Kramarič, Ogrinec.

Rumena kartona: Šoštarič Karič; G. Trdin.
Rdeči karton: /.

KONEC TEKME. Bravo je premagal Domžale in se povzpel na vrh lestvice.

77. minuta: Ena lepših akcij za Domžale. Matej Podlogar je prišel do strela z roba kazenskega prostora, a žogo je ujel vratar Brava Vekić.

63. minuta: Maružin je še naprej nevaren. Tokrat je šel sam proti golu, a zadetka ni dosegel. Žogo je poslal čez gol.

51. minuta: GOOOOL. Zopet je bil Maružin nevaren, Dobrovoljc je spremenil pot žoge in presenetil Mulalića. 2:0.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA

KONEC PRVEGA POLČASA.

VIDEO: Gol Brava za 1:0.

45. minuta: GOOOOOL. Po veliki napaki Dobrovoljca sta lepo akcijo izpeljala Kramarič in Maružin, slednji pa je med nogama premagal Mulalića. 1-0.

35. minuta: Nova priložnost za Domžale. Tokrat je ustrelil Jakupović, a Vekić ni imel veliko dela.

27. minuta: Dober prodor Alića, ki se je sprehodil med branilci Brava, strel pa je ujel vratar Vekić.

VIDEO: Priložnost Domžal v 2. minuti.

2. minuta: Domžale so bile takoj nevarne. Klemenčič je prišel do strela po podaji s kota, žoga pa je zletela preko gola.

ZAČETEK TEKME V DOMŽALAH!

Začetni postavi:

Domžale: Mulalić, Žinič, Klemenčič, Dobrovoljc, Karič, Husmani, Markuš, Jakupović, Vuk, Alić, Podlogar

Bravo: Vekić, Drkušić, Kavčič, Križan, Španring, Trdin, Nsana, Trontelj, Maružin, Kramarič, Ogrinec

V soboto se bo igralo v Domžalah in Mariboru. Rumena družina se bo izpadu iz Evrope zdaj lahko osredotočila le na igranje v domačih tekmovanjih. Po remiju in porazu bodo prvo zmago skušali vknjižiti proti Bravu, ki ima prav tako svoje načrte. Šiškarji bodo naredili vse, da ostanejo neporaženi in zadržijo visok položaj na lestvici.

Komentari

Vaš komentar