Bravo po najboljšem strelcu ostaja še brez kapetana

Nogomet 20. Jan. 202218:26 > 18:482 komentarja
Delite:
Vanja Drkušić.

Vanja Drkušić, kapetan in steber obrambe ljubljanskega Brava, je pred prestopom v Rusijo, smo izvedeli iz zanesljivih virov. Mladi branilec naj bi se od Ljubljančanov, ki bodo z njim nekaj malega tudi zaslužili, poslovil v naslednjih dneh.

Vanja Drkušić je že odigral zadnjo tekmo za Bravo, za katerega je v tej sezoni zbral 21 nastopov in je na lestvici igralcev z največ minutami (1917) na drugem mestu. Več jih je zbral le njegov partner v obrambi Mitja Križan (2010).

Mladi branilec, ki je bil po poletnem odhodu vratarja Igorja Vekića kapetan Brava, je pred prestopom v Rusijo.

Z Ogrincem niso zaslužili niti evra, z Drkušićem nekaj bodo

Ime kluba, h kateremu se bo Drkušić preselil, je za zdaj skrivnost, bodo pa Šiškarji z njegovo prodajo nekaj zaslužili.

Nekje med 100 in 200 tisoč evrov odškodnine naj bi kapnilo na njihov račun, s čemer so lahko zadovoljni.

Drkušić ima pogodbo z Bravom namreč le do konca sezone in bi poleti lahko odšel brez odškodnine.

Tako se je pred dnevi zgodilo s Sandijem Ogrincem, ki je Bravo zapustil brez odškodnine in podpisal pogodbo z avstrijskim prvoligašem WSG Tirolom.

Ogrinec je ob hrvaškem krilnem napadalcu Lorenu Maruzinu s petimi goli najboljši strelec Brava v prvenstvu v tej sezoni.

V tujino ne odhaja prvič

22-letni Drkušić je v Bravo prišel januarja 2020, potem ko se je vrnil iz tujine, v katero je odšel kot zelo mlad.

Leta 2016 je mladinske ekipe Krškega prestopil k mladincem Heerenveena, pri katerem priložnosti med člani ni dobil. Potem se je za pol leta preselil k italijanskemu tretjeligašu Rendeju, od koder se je vrnil v Slovenijo.

Za Bravo je Drkušić odigral 71 tekem in dosegel štiri gole.

Za zdaj samo ena okrepitev, še nekaj jih zagotovo bo

Bravo, ki se na nadaljevanje sezone pripravlja v Ljubljani in ne bo odšel v tujino (nogometaše Brava čakata le dva mini cikla priprav v Čatežu), je po prvem delu Prve lige Telemach na visokem četrtem mestu. Ljubljančani so tudi polfinalisti pokala, v katerem jih aprila čaka tekma proti Domžalam.

Zimska okrepitev za Bravo je za zdaj le mladi donedavni napadalec Gal Kurež, ki je pogodbo s Šiškarji podpisal včeraj, a lahko že v naslednjih dneh pričakujemo še koga.

Morda pogodbo podpiše kdo od dveh osrednjih branilcev, ki sta prav zaradi odhoda Drkušića v zadnjih dneh na preizkušnji.

Komentari

Vaš komentar