Bravo z veliko zmago do evropske vozovnice

Nogomet 19. Maj 202419:47 1 komentar
Olimpija - Bravo
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Olimpije so v zadnjem, 36. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Bravu Kostelu z 0:1 (0:0).

Olimpija je na kar precejšnje nezadovoljstvo navijačev sezono končala z novim porazom in na končnem tretjem mestu. Ekipa, ki še nima novega trenerja in jo je spet vodil kar športni direktor Goran Boromisa, je priznala premoč Bravu.

Ta je bil sicer v zadnjem obdobju trn v peti sosedov, kljub temu pa je v Stožicah prišel do prve zmage po juniju 2020. Ta zmaga pa je bila še posebej pomembna, saj mu je prinesla končno četrto mesto in potencialno prvo igranje v evropskih tekmovanjih – odvisno od razpleta pokala in zapletov s tekmovalno licenco Rogaške.

Bravo je bil uvodoma boljši, odločnejši tekmec, toda Olimpija se je začela prebujati in v 18. minuti prišla blizu zadetku, ko je dvakrat posredoval Matija Orbanić, v 27. pa je Matevž Vidovšek ustavil poskus Martina Pečarja v kazenskem prostoru. V 33. minuti se je Pečar spet smukal okoli vrat Olimpije, a iztržil le kot.

Nezadovoljstvo Olimpijinih navijačev s predstavo svoje ekipe je v 63. minuti še povečal razigrani Pečar, potem ko je iz bližine unovčil podajo Matije Kavčiča z leve strani. Za Kavčiča je bila to že 13. podaja v sezoni in je v tem elementu najboljši v ligi.

Bravo je zatem ob bolj napadalno usmerjeni domači postavitvi znova prišel pred vrata Olimpije, a brez nevarnega strela, v 84. minuti pa bi lahko Gašper Trdin odločil tekmo, a je žogo poslal čez gol, potem ko je pred tem poskusil še Mark Španring. Olimpiji pa igra ni stekla, tako da je tudi na koncu požela nekaj žvižgov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje