Celjani dvakrat vodili, a vodilni Koper se ni dal

Nogomet 3. Okt 202119:11 > 04. Okt 2021 19:12
Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Kopra in Celja so se v 12. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:2).

#related-news_0

Koprčani tudi po 12. krogu ostajajo na vrhu prvenstvene lestvice, čeprav so proti Celju iztržili “le” točko. Do nje pa so po zaostanku v prvem polčasu prišli zasluženo, saj so bili precej boljši tekmec v drugem delu tekme. Celjani, ki na Bonifiki niso zmagali od decembra 2015, so sedmi.

Čeprav so Koprčani nekoliko konkretneje začeli tekmo, pa so Celjani povedli v 16. minuti, ko je Tamar Svetlin poslal žogo za hrbet domače obrambe do Ivana Božića, ta pa jo je oddal na levo stran pred vrata Kopra, kamor je vtekel Ester Sokler in zadel za 1:0.

Malce pozneje je Žan Benedičič sprožil od daleč, a previsoko, potem pa so počasi spet začeli odločneje igrati domači, toda izbranci Simona Sešlarja jim niso pustili prav veliko prostora.

V 37. minuti pa so Celjani naredili prvo veliko napako, Florijan Raduha je izpustil žogo in zapustil vrata in kazenski prostor v želji po tem, da žogo pribori nazaj. Toda Maks Barišić se mu je spretno izognil in precej z leve strani žogo poslal v prazno mrežo za svoj sedmi gol sezone in vrh lestvice strelcev.

Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
FC Koper. Foto: Uroš Skaza
Trener Kopra Zoran Zeljković bo debitiral v Evropi v trenerski vlogi. FOTO: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Gosti pa so se kmalu vrnili v vodstvo, Tjaš Begić je sprožil s 17 metrov, David Adam pa je žogo odbil le v vrstnico, od katere se je nato skotalila v mrežo.

V drugem polčasu je v 55. minuti Matej Palčič zaposlil Raduho, ki pa je žogo odbil, tako kot tudi v 67. minuti, še v isti minuti pa je Žan Žužek izid poravnal, ko je z močnim volejem v mrežo pospravil slabo odbito žogo Benedičiča.

Celjani v tem polčasu niso kazali takšne podobe kot v prvem polčasu, v 71. minuti bi jih lahko znova kaznoval Barišić, ki pa je s plasiranim strelom za malce zgrešil cilj. Premalo natančen je bil tudi Luka Kerin na drugi strani s strelom od daleč v 80. minuti, tako da je ostalo pri delitvi plena.

Koper bo v 13. krogu 17. oktobra gostoval v Domžalah, Celje pa bo dan pozneje gostilo Bravo.

Koper – Celje 2:2 (1:2)

Stadion Bonifika, gledalcev 800, sodniki: Obrenović, Kordež, Salkić.

Strelci: 0:1 Sokler (16.), 1:1 Barišić (37.), 1:2 Begić (42.), 2:2 Žužek (67.).

Koper: Adam, Palčič, Žužek, Novoselec, Bručić, Jelić Balta (od 46. Varešanović), Oštrek (od 72. Bešir), Vešner Tičić, Parris (od 79. Simić), Barišić, Colley (od 57. Osuji).

Celje: Raduha, Marandici, Flis, Zec, Brecl, Benedičič (od 72. Vrbanec), Šporn (od 79. Žižek), Begić (od 79. Kerin), Svetlin, Božić, Sokler (od 57. Jakobsen).

Rumena kartona: Parris; Benedičič.
Rdeči karton: /.

 

Potek srečanja na Bonifiki:

KONEC TEKME V KOPRU! Tudi zadnja tekma 12. kroga se je končala brez zmagovalca.

79. minuta: Močan strel Kerina, a premalo natančen. Tudi, če bi žogo šla v okvir vrrat, je bil vratar Kopra na žogo.

Poskus Kerina:

71. minuta: V lepem položaju se je znašel Maks Barišić, poskušal je z zunanjim stopalom, a žogo je švignila mimo celjskih vrat.

Poskus Barišića:

67. minuta: GOOOL! 2:2! Koper zadeva za izenačenje. Kanarčki so vse bolj pritiskali na vrata Celja, v 67. minuti pa je klonil tudi odlični Raduha. Strel Oštreka je še odbil, volej Žana Žužka pa je končal za njegovim hrbtom.

Zadetek Žužka:

55. minuta: Priložnost za izenačenje. DO strela je prišel Palčič, a je Raduha strel uspel odbiti in rešiti Celjane.

Strel Palčiča:

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

42. minuta: GOOOL! 1:2! Celjani spet vodijo! Po podaji Soklerja je začel čarati Tjaš Begić in z desnico matiral vratarja Adama, ki je zadetek prejel v svoj kot, kar pomeni, da je storil napako tudi on.

Zadetek Begića:

37. minuta: GOOOL! 1:1! Izenačenje v Kopru. Po veliki napaki gostujočega vratarja je polno meril Maks Barišič. Colley je pritisnil na zadnjo vrsto Celja in s tem zmedel tako Zeca kot vratarja Raduho, ki je izpustil žogo, nato pa zapustil vrata in napadel Barišića, ki je izkoristil darilo in žogo s prefinjenim strelom poslal v prazno mrežo.

Zadetek Barišiča:

16. minuta: GOOOL! 0:1! Celjani vodijo na Bonifki. Po zaspanem začetku obeh ekip so udarili gostje. Svetlin je lepo v ogenj poslal Božića, ta pa v nadaljevanju nesebično podal Soklerju, ki je žogo potisnil v prazno mrežo.

Zadetke Soklerja:

ZAČETEK TEKME V KOPRU!

Začetni postavi na Bonifiki:

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje