Celjani novega trenerja našli v Ukrajini

Nogomet 6. Jun 202212:51 0 komentarjev
Roman Pilipčuk
Foto: NK Celje

Po odhodu Simona Rožmana so pri nogometnem prvoligašu Celje razkrili ime novega trenerja. To je postal Ukrajinec Roman Pilipčuk.

Štiriinpetdesetletni nekdanji napadalec je v svoji igralski karieri med drugim nastopal za Spartak iz Vladikavkaza, moskovski Dinamo in Metalurg iz Donetska, trenersko kariero pa je pričel v sezoni 2004/05, ko je kot pomočnik deloval pri ukrajinskem Kryvbasu.

Kasneje je to vlogo opravljal še pri Zoryji in Shinniku, prva ekipa, ki jo je vodil kot glavni trener, pa je bila kišinjevska Dacia v sezoni 2008/09. Sledili sta ekipi Olimpika iz Donetska, latvijski Spartaks in mlada izbrana vrsta Tadžikistana.

Položaj pomočnika trenerja je v svoji dolgoletni trenerski karieri zasedal še pri Dinamu iz Moskve, Baltiki, članski reprezentanci Tadžikistana in Akhmata iz Groznega. Po odhodu iz slednjega je vodil Dinamo Minsk, drugo ekipo Spartaka, v sezoni 2021/22 pa ukrajinski Olimp Dolgoprudnyi, so v sporočilu za javnost zapisali pri celjskem nogometnem prvoligašu.

“Vodenje NK Celje predstavlja zame zanimiv izziv. Ekipo sem si lahko v živo ogledal na dveh tekmah v lanski sezoni in si ustvaril določen vtis o njej, ostale pa si ogledal preko videoposnetkov. Dejstvo je, da bo za čisto sliko o kadru potrebno še nekaj dodatne analize, ki jo bomo s strokovnim štabom naredili v uvodnih dneh priprav, a sem mnenja, da lahko s trdim delom naredimo veliko dobrega,” je dejal Pilipčuk, ki je bil ena od osrednjih figur ob zadnjem in hkrati jubilejnem desetem naslovu moskovskega Spartaka v sezoni 2016/17.

“Jasno je, da so cilji in ambicije kluba zelo visoki in to moramo spoštovati. Vsi igralci bodo dobili priložnost za dokazovanje, na meni pa je, da sistem igre prilagodim kvalitetam igralcev ter da iz njih iztržim največ,” je še povedal novi trener Celjanov, ki bo ekipo na uvodnem sestanku zbral danes zvečer, jutri pa s svojimi pomočniki – celoten strokovni štab bo izoblikovan v prihodnjih dneh – odvodil uvodni trening.