Celje? Tujina? Konec kariere? Odgovarja Matko Obradović

Nogomet 1. Nov 202218:00
Matko Obradović. FOTO: Guliverimages.

Potem ko je pred dobrimi desetimi dnevi sporazumno prekinil pogodbo z Muro, je sledilo logično vprašanje - kje bo Matko Obradović nadaljeval svojo kariero. Govori se marsikaj, o zanimanju Celja, odhodu v tujino in celo o tem, da bo končal športno pot. V pogovoru za Sportklub je 31-letnik iz Dubrovnika, ki že več kot desetletje živi v Sloveniji ter si je tu ustvaril družino, razkril svoje načrte za prihodnost.

Sprva je bil postavljen na stranski tir. Trener Damir Čontala je ob nenehnih vprašanjih o njegovi prihodnosti vztrajno ponavljal, da situacijo rešujejo v vodstvu Mure. Matko Obradović je bil umaknjen v ozadje, 20. oktobra pa se je zgodilo pričakovano, 31-letnik je sporazumno prekinil pogodbo s črno-belimi in postal prost nogometaš.

V karieri je dosegel marsikaj. Bil kot rezervist državni prvak z Mariborom, precej vidnejšo vlogo je imel pri pokalnem in državnem naslovu Mure. Tudi nogometno Evropo, ki jo je v Mariboru spremljal s klopi ali tribune, je v Prekmurju doživel na zelenici.

Matko Obradović, foto: Uroš Skaza

Zanima ga zgolj resen projekt

Ob statusu enega najboljših vratarjev v Sloveniji zanimanja za Obradovića ne manjka. A ne le pri nas, na dejstvo, da ima proste roke pri izbiri novih delodajalcev, so postali pozorni tudi v tujini.

“Trenutno individualno treniram. Nogometa nisem postavil na stran. Imam tudi že nekaj ponudb iz tujine oziroma vzhodne Evrope. A ničesar se še nisem odločil. V Sloveniji imam družino, tu sem si ustvaril dom. Če bi odšel na tuje, iščem ambiciozno okolje in dolgoročen projekt, kjer so jasno zastavljeni cilji. Brezglavo na tuje zagotovo ne bom odšel, sploh ne v tej fazi kariere, ko je že marsikaj za mano,” v pogovoru za Sportklub razmišlja nekdanji vratar Olimpije, Kopra, Krke, Maribora in Mure.

Celje? Trenutno nismo v stikih

Že poleti se je veliko govorilo o tem, da se zanj zanimajo Celjani in ob tem, ko je postal prost nogometaš, so te govorice znova zaživele. A v intervjuju za Sportklub jih je pred dnevi ohladil že generalni direktor Celja Valerij Kolotilo, ki je poudaril, da grofje trenutno ne iščejo novega vratarja. Tudi Matko Obradović razkriva podobno.

“Trenutno nisem v pogovorih s Celjem. Kdo ve, kaj bo v prihodnosti, ampak za zdaj na tem ni nič,” odkrito priznava Obradović.

FOTO: Guliverimages.

Še je željan dokazovanja

Po njegovem razhodu z Muro ni bilo malo takšnih, ki so napovedovali celo, da se bo s slovesom od črno-belega dresa tudi poslovil od aktivne kariere. A naš sogovornik trenutno o tem ne razmišlja.

“Še vedno sem motiviran in željan igranja ter dokazovanja. Ne bom pa podpisal z nekom samo zato, da lahko rečem, da sem član nekega kluba. Nekaj sem si v življenju in karieri že ustvaril. Če bodo v ozadju zgodbe stali pravi ljudje in če bo prava tudi finančna ponudba, potem nameravam še igrati nogomet. Povprečne stvari pa me zagotovo ne zanimajo,” pogovor zaključuje Matko Obradović.