Domžale danes na pomoč Mariboru

Prva liga 5. Maj 202110:34 > 10:38
Sportklub

Danes ob 17:15 bodo Domžalčani ob Kamniški Bistrici gostili Olimpijo, ki bo skušala popraviti vtis z zadnje prvenstvene tekme, ko je doma le remizirala z Aluminijem.

Včeraj je Maribor z 2:1 premagal sežanski Tabor in se tako vodilni Olimpiji približal na 2 točki zaostanka. Zmaji se bodo danes skušali utrditi na prvesntveni lestvici in si tako zagotoviti dobro popotnico pred nedeljskim večnim derbijem.

Današnji obračun bo zelo pomemben tudi za gostitelje. Domžalčani si želijo prvenstvo končati na 3. mestu, ki zagotovo vodi v kvalifikacije za Ligo Europa. Četa Dejana Djuranovića trenutno za tretjeuvrščeno Muro zaostaja za 4 točke.

Omenjeni ekipi sta se v letošnji sezoni pomerili trikrat. Videli smo po eno zmago na vsaki strani in en neodločen rezultat. Olimpija na zadnjih dveh tekmah ni uspela premagati Domžalčanov, ki so na zadnji tekmi pred domačimi tribunami Olimpijo premagali s 3:1.

Čez natanko en teden se bosta ekipi še enkrat pomerili in sicer v polfinalu slovenskega pokala. Tudi ta obračun se bo odvil v Športnem Parku Domžale. Drug polfinalni obračun bo na sporedu dan kasneje, ko se bosta v knežjem mestu pomerila Celje in Koper. Obe polfinalni tekmi si boste lahko ogledali na programih Sportkluba.

“Zavedamo se kvalitete, ki jo premorejo Ljubljančani, a brez dvoma imamo kar nekaj adutov tudi sami. Igramo na domačem igrišču in to je zagotovo prednost. V zaključku prvenstva želimo domači Športni park ohraniti nedotaknjen. Poskrbeti moramo, da bo vsakemu nasprotniku tukaj še naprej zelo težko. Zadnji domači poraz smo doživeli 22. novembra, v 12. krogu, gre nam torej zelo dobro in pri tem mora ostati tudi na prihajajočih tekmah.” je pred današnjo tekmo z Olimpijo povedal kapetan Domžal Senijad Ibričić.

“Igrati moramo zbrano od vsega začetka, ker vemo, kaj je v igri. Odločala bo vsaka malenkost. Samo boj nam bo prinesel želeni cilj. Kot pravi trener, gremo tekmo po tekmo. Pred nami je tekma, potem bomo razmišljali o derbiju.” pa je povedal branilec Olimpije Matic Fink.

Omeniti velja, da trener Olimpije, Goran Stanković, danes ne bo mogel računati na Timija Maxa Elšnika, saj je slednji na tekmi z Aluminijem prejel deveti rumeni karton.