Domžale v enem dnevu zaslužile več kot pol milijona evrov

Nogomet 27. Jul 202216:34 > 16:36 2 komentarja
FOTO: Twitter/OfficialASRoma.

Včeraj so pri Romi potrdili prihod mladega napadalca Luke Mlakarja, danes je njihov član postal še en slovenski nogometaš. Pogodbo je podpisal branilec Lovro Golič. Oba sta prišla iz Domžal, ki so z njuno prodajo zaslužile več kot pol milijona evrov.

Lovro Golič se iz Domžal seli v Italijo, kjer se bo skušal med člane prebiti pri tamkajšnjem slovitem prvoligašu s še bolj slovitim trenerjem Romi, na klopi katere sedi Jose Mourinho.

Visokorasli branilec iz Domžal odhaja po zgolj enem letu, lani poleti je tja odšel iz velenjskega Rudarja.

V prejšnji sezoni je za Domžale dvakrat zaigral tudi v Prvi ligi Telemach in med člani debitiral s 16 leti, kolikor jih šteje tudi danes. Zanimivo, da v slovenski mladinski ligi sploh ni igral.

Golič bo seveda priključen mladinski ekipi Rome.

Pol milijona evrov v enem dnevu

Domžale bodo zanj iztržile nekje med 220 in 250 tisoč evrov odškodnine (odvisno od izpolnjenih bonusov), vsega denarja pa ne bodo dobile takoj, ampak po obrokih.

Včeraj je iz Domžal v Romo prestopil tudi 16-letni napadalec Luka Mlakar (mlajši brat slovenskega reprezentanta Jana Mlakarja), čigar prestop naj bi bil vreden približno 300 tisoč evrov. To pomeni, da so Domžalčani v enem dnevu izpeljali posla, vredna več kot pol milijona evrov.

Domžale so v Italijo, in sicer v Empoli, v začetku meseca sicer prodale še enega talenta, 17-letnega vratarja Lovra Štubljara.

Še veliko več si lahko obetajo od Benjamina Šeška

Še veliko več denarja pa si Domžalčani v prihodnosti obetajo ob morebitnem prestopu vročega Benjamina Šeška, ki se je v zadnjem času znašel v središču pozornosti.

Ob prodaji v Salzburg so si pred tremi leti namreč izposlovali za odstotek od nadaljnje prodaje, kar bi ob astronomskih odškodninah, ki se omenjajo okoli 19-letnega slovenskega super talenta, za Domžale seveda pomenilo veliko denarja.