Domžale z zmago nadaljujejo pozitiven niz

Nogomet 28. Feb 202120:30
NK Domžale/Twitter
Domžale so v četrtfinalu ugnale Maribor, zdaj jih čaka Olimpija. Foto: NK Domžale/Twitter

Domžalčani nadaljujejo niz neporaženosti, ki zdaj traja že 12 ligaških tekem. Tokrat so z golom Arnela Jakupovića premagali Gorico, ki se ne more odlepiti z dna lestvice.

Primorci, ki so pogrešali kaznovanega Roka Grudino, prav tako pa ni smel igrati od Domžal posojeni Til Mavretič, imajo ob tekmi več šest točk manj od predzadnjega Aluminija. Domžale so na četrtem mestu.

Domači so prvi zagrozili, ko je Senijad Ibričić v osmi minuti sprožil v kazenskem prostoru, Darko Marjanović pa je posredoval in žogo odbil čez prečko. Tudi sicer so bili gostitelji podjetnejši, a posebej nevarni niso bili. Arnel Jakupović je poskusil v 34. minuti od daleč, toda tudi on je bil nenatančen.

NK Domžale/Twitter
NK Domžale/Twitter

V drugem polčasu je najprej poskusil Aaron Kačinari pri Gorici, njegov strel od daleč ni deloval kot posebej nevaren, a je Ajdin Mulalić imel nekaj težav pri posredovanju. Kmalu zatem, v 53. minuti, pa je po podaji Tamarja Svetlina Jakupović ostal povsem sam na vrhu kazenskega prostora, nato je s “finto” iz igre vrgel še Marjanovića in žogo poslal v prazno mrežo za 1:0.

V 55. minuti se je v polpriložnosti znašel še Dario Kolobarić, Marjanović pa je pravočasno posredoval in preprečil poskus loba. Sledilo je novo obdobje ne ravno vznemirljive igre, ki je trajalo praktično do konca tekme, tako da pravih priložnosti ni bilo več.

Domžale bodo v 25. krogu v soboto gostovale v Kopru, Gorica pa bo gostila Maribor.

Komentari

Vaš komentar