Nogometaš, ki je obnorel splet: Ostali mu ne pridejo blizu

Nogomet 5. Nov 202120:34 > 22:01 0 komentarjev
Foto: Sportklub

Radomljani so se v 16. krogu Prve Lige Telemach razveselili svoje sploh prve zmage proti Celjanom (3:2). Ta jim bo v spominu še dolgo ostala tudi po zaslugi fenomenalnega zadetka njihovega napadalca Gedeona Guzine, ki odmeval tudi zunaj naših meja. "Prvič se mi je zgodilo, da sem zadel s s škarjicami," je bil po dvoboju presrečen napadalec.

“Uf,“ je bil prvi komentar Gedeona Guzine, ko smo mu na telefonu pokazali zadetek, ki ga je dosegel nocoj v Domžalah in z njim pomagal Radomljam do zmage proti Celjanom s 3:2. Gol s škarjicami po čudoviti podaji Gala Primca je zagotovo eden najlepših letos ne le na slovenskih zelenicah, temveč kar evropskih.

To ne nazadnje potrjuje tudi dejstvo, da so ga opazili na izredno priljubljeni spletni strani Bleacher Report, ki je posnetek objavil na svojem twitter profilu, doslej pa si ga je ogledalo že več kot 100.000 ljudi.

“Zgodilo se je v trenutku, brez pretiranega razmišljanja. Žoga je lepo prišla do mene, jaz pa sem samo ustrelil. Na srečo je žoga pristala v mreži,“ je gol opisal napadalec in tudi razkril, kaj se mu je v tistem trenutku pletlo po glavi. “Upal sem le, da mi ni bil dosojen prepovedan položaj.“

Kot je priznal 27-letni nogometaš iz Bosne Hercegovine, je bil današnji zadetek z naskokom njegov najlepši v karieri, v isti sapi pa priznal: “Ostali goli mu ne pridejo niti blizu. Prvič se mi je zgodilo, da sem zadel s s škarjicami. A bilo je prisotne tudi nekaj sreče.“

Za Guzino je to sicer tretji prvoligaški zadetek v letošnji sezoni, pred tem je namreč zabil še Olimpiji in minuli teden Taboru. Poudaril je, da je rabil kar nekaj časa, da je ujel strelsko formo, a predvsem zato, ker je bil pred tem dlje časa poškodovan. “Preden sem prišel k Radomljam, sem se vračal po poškodbi. Igral nisem tri, štiri mesece. A sedaj mi je uspelo, kar me neizmerno veseli,“ je zatrdil igralec, ki se po novem lahko pohvali tudi z internetno slavo.

“Danes se na internetu vse zgodi zelo hitro. V enem dnevu se lahko veliko spremeni. Ne vem, kaj naj rečem, a vseeno mislim, da nisem zvezda,“ je v smehu zaključil Guzina.