Goričani proti prvakom do pomembne točke v boju za obstanek

Nogomet 23. Apr 202317:09 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Gorice in Olimpije so se v 32. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).

Novogoričani so s špalirjem pričakali novega slovenskega prvaka Olimpijo. Njihova popotnica za dvoboj z Ljubljančani pa ni bila dobra, saj je bila Gorica v nizu štirih porazov. Toda ekipa novega trenerja Agrona Šalje je proti favoritom, ki so sicer prevladovali v posesti, iztržila pomembno točko v boju za obstanek, vse do 87. minute pa ji je kazalo še bolje, saj je dotlej vodila po zaslugi dveh golov Daria Kolobarića.

Gorica je kmalu po začetku imela prvo lepo priložnost, v četrti minuti je poskusil Etien Velikonja, Matevž Vidovšek pa je bil na mestu. V 17. minuti pa je domača zaseda povedla, Kolobarić se je po podaji v globino znebil Agustina Doffa in prišel pred Vidovška ter ga tudi premagal. V 19. minuti sta bila spet iz oči v oči Kolobarić in Vidovšek, takrat pa je bil uspešnejši ljubljanski vratar.

Minuto pozneje je Olimpija izenačila, z dobrih 20 metrov je streljal Timi Max Elšnik, žoga je na poti proti golu zadela še Zvonimirja Petrovića, nekoliko spremenila smer in končala za hrbtom Matevža Dajčarja. Slednji pa je moral posredovati v 28. minuti, ko je streljal Aldair Djalo. Zadnja nevarnejša akcija v prvem polčasu je bila v 40. minuti, ko bi Anes Krdžalić skorajda poskrbel za avtogol.

Kmalu po začetku drugega polčasa se je izkazal Dajčar po prostem strelu Svita Sešlarja, goriški vratar pa je dobro posredoval tudi v 55. minuti po novem strelu Sešlarja. V 62. minuti pa so izbranci trenerja Šalje spet povedli, po lepi podaji Ahmeda Ankraha za hrbet ljubljanskih branilcev se je sam pred Vidovškom znašel Kolobarić, ki je ljubljanskega vratarja še preigral in žogo poslal v mrežo.

Pozneje prav lepih akcij ni bilo, šele v 83. minuti je nase malce opozoril Mario Kvesić s premalo natančnim strelom. V 87. minuti pa so zeleno-beli vendarle izenačili, ko se je med strelce vpisal Pascal Estrada, ki je zadel iz bližine.

Gorica bo v 33. krogu v petek gostovala v Domžalah, Olimpija pa bo dva dni pozneje gostila Koper.

Gorica – Olimpija 2:2 (1:1)

*Športni park, sodniki: Antič, Vidali, Gabrovec.
Strelci: 1:0 Kolobarić (17.), 1:1 Elšnik (20.), 2:1 Kolobarić (62.), 2:2 Estrada (87.).
Gorica: Dajčar, Brekalo (od 56. Mlakar), Mevlja, Hrka, Krajnc, Petrović (od 56. Ahmetaj), Ankrah, Stankovski (od 74. Baruca), Juncaj (od 90+3. Agić), Velikonja (od 75. Karrica), Kolobarić.
Olimpija: Vidovšek, Karamatić, Estrada, Lasickas (od 75. Sualehe), Aldair, Doffo (od 46. Milović), Krdžalić, Elšnik (od 66. Kvesić), Posavec, Sešlar (od 65. Gavrić), Bristrić (od 46. Špehar).
Rumeni kartoni: Stankovski, Ankrah, Mlakar; Bristrić, Doffo, Kvesić.

KONEC TEKME!

Zadetek Estrade za 2:2:

87. minuta: GOOOL! 2:2! Olimpija je še drugič na tekmi izenačila. Po podaji iz kota je do žoge prišel Krdžalić in podal do Estrade, ki je z neposredne bližine zatresel mrežo goriških vrtnic.

Zadetek Daria Kolobarića za 2:1:

62. minuta: GOOOL! 2:1 za Gorico! Primorci znova vodijo, še drugič pa je bil uspešen Kolobarić, ki je pobegnil ljubljanski obrambi in matiral Vidovška.

55. minuta: Pri Olimpiji je znova streljal Sešlar, a mu je zadetek še enkrat več preprečil Matevž Dajčar.

Priložnost Svita Sešlarja:

46. minuta: S prostega strela je nevarno zapretil Sešlar, a se je izkazal domači vratar.

KONEC PRVEGA POLČASA!

40. minuta: Zatresel se je okvir Olimpijnih vrat, potem ko se je žoga odbila od gostujočega vezista Anesa Krdžalića v vrtatnico.

33. minuta: Po predložku Elšnika v kazenski prostor Gorice je do strela z glavo prišel Svit Sešlar, a zgrešil vrata.

Zadetek Timija Maxa Elšnika:

20. minuta: GOOOL! 1:1! Hiter odgovor Olimpije. Za izenačenje je poskrbel kapetan Timi Max Elšnik, ki je neovirano streljal s približno 20 metrov in žogo poslal v spodnji desni vratarjev kot.

Zadetek Daria Kolobarića:

16. minuta: GOOOL! 1:0 za Gorico! Ahmed Ankrah je poslal dolgo podajo proti Dariu Kolobariću, ki se je brez večjih težav otresel Agustina Doffa in zatresel mrežo Olimpije.

4. minuta: Prvo resno priložnost na tekmi so si priigrali domači. Etien Velikonja je prišel do strela v kazenskem prostoru, a nastreljal vratarja Vidovška.

Začetni postavi:

Gorica: Dajčar, Krajnc, Hrka, Mevlja, Brekalo, Ankrah, Petrović, Stankovski, Velikonja, Juncaj, Kolobarić

Olimpija: Vidovšek, Karamatić, Estrada, Lasickas, Aldair, Doffo, Krdžalić, Elšnik, Posavec, Sešlar, Bristrić

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!