Hude težave za Olimpijo in velik udarec za njenega vratarja

Nogomet 22. Avg 202211:24 > 11:30 0 komentarjev
FOTO: alesfevzer.com

Matevž Vidovšek, ki v tej sezoni blesti med vratnicama Olimpije, bo moral zaradi poškodbe dlančnice počivati najmanj dva meseca. Olimpija se je zaradi poškodbe prvega vratarja znašla v velikih težavah.

Kot smo pisali že včeraj, se je Matevž Vidovšek pri sobotni zmagi Olimpije v Kopru z 2:0 poškodoval. Današnji podrobnejši zdravniški pregled je pokazal, da ima zlomljeno dlančnico, zaradi česar odhaja na daljši prisilni počitek.

22-letni vratar je zablestel na začetku te sezone in na prvih šestih tekmah v prvenstvu sploh še ni prejel gola. V prvoligaški konkurenci, v kateri je debitiral v zadnjem krogu prejšnje prvenstvene sezone, še sploh ni prejel gola, tako da je nepremagan že 630 minut (rekord v rokah Nejca Vidmarja iz leta 2014 znaša 1.002 minuti).

Za Vidovška je poškodba prišla v najbolj neprimernem času, saj je z odlično formo eden najvidnejših posameznikov slovenskega prvenstva in bi si verjetno lahko čez en mesec obetal tudi prvi vpoklic selektorja članske reprezentance Matjaža Keka, ki ga konec septembra čakajo tekme lige narodov.

V lov na novega vratarja?

Hud udarec pa je poškodba Vidovška tudi za Olimpijo, ki ima zdaj na voljo le enega vratarja. Denisa Pintola, ki je v klub prišel poleti, a ima zelo malo izkušenj na članski ravni. Ta 22-letni vratar iz Šempetra pri Gorici še nikoli ni branil v prvi ligi, zbral je le 67 drugoligaških nastopov za Brda, Krko in ajdovsko Primorje.

Olimpija ima teoretično na voljo sicer tudi nekdanjega kapetana Nejca Vidmarja, ki ima pogodbo z njo še za eno leto, a ga po koncu posoje v Grčiji ni na treningih ljubljanske ekipe in ga skorajda zagotovo niti ne bo, saj je na bojni nogi z zdajšnjo klubsko vodstveno garnituro.

Bodo zmaji do konca poletne prestopne tržnice skušali pripeljati novega vratarja?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!