Iličić? Je kakovosten, a tega proti nam ne bo uspel dokazati

Rui Pedro je v Sloveniji hitro dokazal svojo nogometno kvaliteto.

Sedem tekem, štirje goli in tri asistence je statistika portugalskega nogometaša Ruija Pedra, ki v letošnji sezoni Prve lige Telemach navdušuje v majici vodilne Olimpije.

Čeprav bo Rui Pedro marca prihodnje leto dopolnil komaj 25 let, je za njim že zelo pestra nogometna kariera. To je pričel pri slovitem Portu, za katega je nastopal v vseh mladinskih selekcijah, po eni odigrani tekmi za njegovo člansko moštvo pa je v prihodnjih letih oblekel tudi drese Boaviste, Varzima, Granade, Leixosa in Penafiela. Portugalski drugoligaš je bil tudi njegova zadnja postojanka preden je avgusta letos prispel v Olimpijo.

“Igral sem s številnimi talenti, kot so Diogo Jota, Andre Silva, Ruben Neves in tudi sam sem bil eden izmed njih,” je v oddaji Pod prečko povedal Rui Pedro. Dokaz, da je nekoč tudi sam veljal za enega nadarjenejših portugalskih nogometašev, sta tudi dva nastopa za tamkajšnjo vrsto do 20 let, a kot je priznal, je splet nesrečnih okoliščin nato okrnil njegov nadaljnji razvoj. ” Potem ko sem sem podaljšal pogodbo s Portom, je trener Nuno Espirito Santos na žalost zapustil klub. Zgodilo se je kar nekaj zadev, tudi sam sem se odločil, da zamenjam agenta. Takratno obdobje je bilo zame zelo zahtevno, bilo je kar veliko problemov,” je priznal.

Kariero skuša sedaj obuditi v Ljubljani, kjer se je po začetnem privajanju izvrstno vklopil v moštvo. Na le sedmih prvenstvenih tekmah je vpisal že štiri gole in tri asistence ter postal nepogrešljiv član zasedbe trenerja Alberta Riere. “Portugalski nogomet ima veliko talentov in veliko kakovosti v prvi ligi. Tudi v Sloveniji je veliko kakovosti. A je nogomet drugačen. Tukaj je intenziteta igre na visoki ravni in tudi tu so številni dobri nogometaši. To je dobra liga, da pokažemo našo kakovost in pokažemo svoj talent,” je vzporednice med portugalsko in slovensko ligo potegnil napadalec.

Rui Pedro je v šestih tekmah dosegel štiri gole in zbral tri asistence. FOTO: Guliverimages.

Ob tem je priznal, da njegov glavni cilj niso le dobre individualne predstave, temveč želi s svojimi zadetki in asistencami Olimpiji pomagati do čim več zmag in ne nazadnje tudi do nove prvenstvene zvezdice. Na poti do cilja mu s soigralci stojijo tudi Mariborčani, s katerimi se bodo v 12. krogu v soboto pomerili v domačih Stožicah. “Vemo, da je derbi velika tekma. Gre za eno največjih tekem v Sloveniji. Želimo zmagati in pokazati našo kakovost. Ne treniramo samo za to tekmo, ampak tudi za vse ostale. A se zavedamo pomembnosti te tekme, zato si želimo zmage prav tako kot na ostalih tekmah,” je dejal 24-letnik in spregovoril tudi o novem prvem zvezdniku Prve lige Telemach Josipu Iličiću, ki je minuli teden okrepil aktualne prvake.

“Gre za velikega igralca, ki je igral v Palermu in Atalanti. Je zelo kakovosten nogometaš. Toda verjamem, da proti nam tega ne bo uspel pokazati, saj imamo dobro ekipo, ki razmišlja le o svoji igri,” je zatrdil nogometaš, ki nemara še bolj kot izvrstnega Kranjčana občuduje svojega rojaka in petkratnega dobitnika zlate žoge Cristiana Ronalda. “Cristiano je eden najboljših igralcev vseh časov. To vemo vsi. Je velika motivacija za vse portugalske nogometaše po svetu. Ne govori veliko, raje svoje pokaže na igrišču. Ljudje mu sledijo, je eden največjih nogometašev vseh časov. Za nas pa je dober primer,” je sklenil Pedro.

Pogovor z Ruijem Pedrom v oddaji Pod prečko: