Junak derbija, ki postaja veliki junak Olimpije

Nogomet 14. Feb. 20227:00 > 7:052 komentarja
Delite:
Z golom Mustafe Nukića so se nazadnje veselili Ljubljančani. Foto: Uroš Skaza

"Vedel sem, da bom zadel. Česa takega nisem mogel in nisem smel zgrešiti," je povedal junak Olimpije Mustafa Nukić, ki je z enajstih metrov zabil edini gol na prvem letošnjem derbiju in Ljubljančanom prinesel pomembne tri točke.

“Dosegli smo dve čudoviti zmagi. Ni lepšega kot to, da najprej premagaš državnega prvaka (Mura, op.p.) in potem še Maribor. Zelo sem vesel in ponosen na našo ekipo. Upam, da bomo v takem slogu nadaljevali,” je po derbiju povedal Mustafa Nukić.

“Maribor je bil zelo svež. Videlo se je, da med tednom ni imel tekme. Res je, da nismo blesteli, a mi je popolnoma vseeno. Važno, da smo zmagali. Na derbijih se ne igra, na derbijih se zmaguje. Gremo naprej,” je o tekmi še povedal izkušeni 31-letni napadalec, ki je žarel od zadovoljstva.

Kako tudi ne bi. Fant, ki je nogomet še nekaj let nazaj igral v tretji ligi, je danes glavni obraz Olimpije, njen najboljši strelec in v odsotnosti Timija Maxa Elšnika tudi kapetan. Od nedelje zvečer pa tudi junak derbija, na katerem je z golom z enajstih metrov odločil zmagovalca.

Prepričan je bil, da bo zadel

“Bilo je kar napeto in zanimivo, a sem bil prepričan, da bom zadel. Morda se sliši malo preveč samozavestno, a sem enostavno vedel, da bom zadel. Da kaj takega ne morem in ne smem zgrešiti. Vesel sem, da mi je uspelo,” je povedal o 72. minuti in dodal, da je dobro vedel, kam bo ciljal. Meril je v desni vratarjev kot.

Trenutek, ko je udaril po žogi in odločil zmagovalca.

“Nisem imel nobenih dvomov. Očitno je to, kam bom meril, vedel tudi vratar, ki se je vrgel v pravo smer in se tudi dotaknil žoge, a je bil prekratek. Bil sem prepričan, da bom, če bom udaril dovolj močno, zabil gol. To se je tudi zgodilo. Meril sem v ‘malo mrežico”, vratar je bil nemočen,” je zadovoljno ugotovil Nukić, čigar čudovit večer je dodatno pravljično obarvalo dejstvo, da je gol dosegel ravno pod tribuno, na kateri so nastanjeni Green Dragons.

Ti so ga že nekaj časa nazaj vzeli za svojega ljubljenca in po tekmi tudi tokrat dolgo časa vzklikali njegovo ime. “Ni lepšega. Zmagali smo na derbiju, na svojem stadionu, pred Green Dragons. Neverjetno je bilo. Vzdušje je bilo sijajno. To je eden mojih najlepših nogometnih trenutkov,” je priznal.

Čista enajstmetrovka, bil je zraven

Do priložnosti za strel z enajstih metrov je prišel, potem ko je sodnik Matej Jug na najstrožjo kazen pokazal po posredovanju iz sobe za VAR.

“Bil sem zraven in videl, da je branilec Maribora igral z roko. Prepričan sem bil, da je enajstmetrovka, sodniku sem to tudi sugeriral. Povedal sem mu, da je ‘čista’ enajstmetrovka, ki jo mora dosoditi. Hvala bogu jo po posredovanju Vara tudi je,” je dejal začasni kapetan Olimpije, ki je nove zadolžitve zelo vesel.

V svojem drugem derbiju je dočakal prvi gol.

“Ko mi je trener namenil kapetanski trak, sem bil zelo ponosen. Sigurno ta trak prinaša neko dodatno odgovornost na igrišču. Zdaj moram ekipi dati še več. Se še bolj žrtvovati in truditi. Neizmerno sem ponosen, da sem kapetan Olimpije,” je še povedal Nukić, ki je s sedmim prvenstvenim golom sezone skočil na drugo mesto lestvice najboljših strelcev v Prvi ligi Telemach.

V Domžale po zmago, tempa ne smejo spustiti

Olimpija se po zmagi na derbiju višje za zdaj še ni povzpela, a ji to lahko uspe v četrtek, ko bo v Domžalah odigrala zaostalo tekmo jesenskega dela prvenstva. Če bo zmagala, bo pred naslednjim prvenstvenim krogom pred Mariborom.

“To bo za nas velik izziv. Po teh dveh pomembnih zmagah proti zahtevnima nasprotnika bomo morali v Domžalah narediti vse, da ne spustimo tempa in smo še močnejši. Upam, da bomo dovolj zreli in maksimalno pripravljeni. Da bomo tudi v Domžalah pokazali pravi obraz,” je opozoril Nukić, ki na zadnji tekmi med Olimpijo in Domžalami z dvema goloma poskrbel za zmago Ljubljančanov.

Če bo v domžalskem Športnem parku zadel tudi čez štiri dni, bo Olimpija bližje zmagi in tudi korak bližje velikemu cilju, ki ga zasleduje. Naslovu državnega prvaka. Toda do konca je še dolga, opozarja novopečeni ljubljanski nogometni junak.

“Do konca prvenstva je še 16 tekem. Ogromno. Karkoli napovedovati, bi bilo brezpredmetno. Treba je iti iz tekme v tekmo. Maja se bo videlo, kje smo,” je druženje s številnimi predstavniki sedme sile sklenil nekdanji napadalec Brava, ki se je v Stožicah odlično znašel in postaja glavni obraz nove Olimpije. Srčen, domač nogometaš, ki ljubi klubske barve, je v zrelih letih svoje nogometne kariere stopil v ospredje.

Gol Mustafe Nukića:

Komentari

Vaš komentar