Kapetan Olimpije: Naš aplavz ni pomenil odobravanja izgredov

Prva liga 10. Apr 202215:00 > 15:58
Timi Max Elšnik. FOTO: Jure Banfi.

Timi Max Elšnik je po porazu na derbiju dejal, da je lahko s soigralci s tem, kar so prikazali na derbiju, zadovoljen. Z rezultatom seveda ni. Kapetan Olimpije je pojasnil tudi, kaj je pomenil aplavz za ljubljanske navijače po koncu tekme.

“Za nami je dobra tekma, polna emocij. Na igrišču je bilo res dobro. Dali smo vse od sebe. Derbi je odločil en gol. Vnovič se je potrdilo nepisano pravilo, da kdor ne da, dobi. Imeli smo kar nekaj lepih priložnosti, ki jih na žalost nismo izkoristili. Čestitke Mariboru. Lahko smo zadovoljni. Prišli smo napadati, po tri točke, to smo tudi pokazali. Na koncu nam je zmanjkalo malo sreče,” je povedal Timi Max Elšnik, ki je bil pred vodilnim golom Maribora blizu tega, da bi za vodstvo Olimpije poskrbel sam. V 67. minuti je pri izidu 0:0 po strelu od daleč stresel okvir vrat.

“To so malenkosti, ki v nogometu odločajo. Nogomet je živa stvar. Odločajo milimetri. Ni pa samo ta poteza odločila derbija. Tudi po tem smo še vedno pritiskali, a je bil Maribor kompakten, držal je ničlo, potem pa iz protinapada zadel. Pri golu bi se lahko odzvali drugače. Akcijo bi lahko malo prej prekinili,” je dejal kapetan Olimpije, ki je še drugič po dolgotrajni odsotnosti zaradi poškodbe tekmo začel v prvi postavi in na njem zdržal 85 minut.

“Pozna se, da se vračam po poškodbi. Tudi v prvem polčasu sem bil v situaciji, ko bi lahko udaril, a nisem. To bom dobil sčasoma, s tekmami. Moram prebiti led in biti še bolj samozavesten. Je pa zadnja stvar, ki bi si je želel, to, da se spet poškodujem in fantom v zaključku tekme ne bom mogel pomagati. Pred nami je še nekaj tekem. Za fante skušam biti tukaj do konca,” se je razgovoril vezist, za katerim je 15 prvenstvenih nastopov v tej sezoni. Na prvi gol še čaka.

Aplavz je bil za “navadne” navijače

Spregovoril je tudi o navijaških izgredih Green Dragons. Najprej o prekinitvi ob poskusu izvajanja kota Roka Kronavetra v zaključku prvega polčasa.

“To so mogoče stvari, ki so se nabirale, saj se jih dolgo časa zaradi raznih omejitev ni zbralo toliko. Malo tudi zaradi tega, kar se je dogajalo na tekmi proti Bravu v Ljudskem vrtu. Green Dragons in Viole bodo vedno skušale pomagati svoji ekipi na kakršenkoli način, prisotne so tudi zamere. To je treba razumeti,” je dejal o tem.

“Sodnik je opozoril, da bodo morali zapustiti tribuno, če se bodo izgredi nadaljevali. Jaz sem Mariborčanom namignil, naj zamenjajo izvajalca kota, da ne bo to Rok Kronaveter. Na koncu k sreči ni bilo hujših incidentov. Hvala bogu, predmeti nikogar niso zadeli. Se pa strinjam, da je bilo ravnanje naših navijačev neprimerno,” je sporočil svojim navijačem, med katerimi je zelo priljubljen.

Pojasnil je tudi, zakaj je soigralce po koncu tekme popeljal pod severno tribuno, na kateri so bili ljubljanski navijači, ki so se na derbiju vseskozi obnašali neprimerno. Ob prekinitvi, ki so jo povzročili, so na zahodno tribuno metali goreče bakle, poskrbeli pa tudi za incident večera, ko so z ograjo zadeli policista.

“Moramo vedeti, da sta na severu dva različna sektorja. Na desni strani so ‘navadni’ navijači, družinski člani, ne ultrasi. Naš aplavz definitivno ni bil znak odobravanja tega, kar se je dogajalo. Samo zahvalili smo se, da so navijači prišli v Maribor in nas podpirali,” je povedal o tem.

Kapetana eden proti drugemu. V dvoboju z Martinom Milcem. FOTO: Jure Banfi.

Pozimi je bil blizu odhoda, z Olimpijo želi biti prvak

Za konec je spregovoril še o svoji prihodnosti. Pri 23 letih seveda ne gre pričakovati, da bo v Olimpiji, s katero ima pogodbo do junija prihodnjega leta, ostal za vedno.

“V nogometu nikoli ne veš, kje boš čez pol leta. Hitro se lahko spremeni. Samo prava ponudba mora priti. V preteklosti so ponudbe že bile, ampak stvari niso bile v mojih rokah. Klub se je odločil, da me ne proda. Pogodbo z Olimpijo imam še za eno leto, potem bomo videli,” je dejal in potrdil, da je bil, odkar je januarja 2020 prišel v klub, že nekajkrat blizu odhoda iz Stožic.

“Ni skrivnost, da bi pozimi skorajda odšel. Potem sem se poškodoval. Moj cilj je, da se čim prej vrnem in dam svoj maksimum. Pomagati želim Olimpiji, da nekaj dosežemo. Lani smo osvojili pokal, ampak državno prvenstvo je nekaj drugega. Moja glavna želja. Dokler sem tukaj, bom z glavo pri Olimpiji,” je zaključil nogometaš s številko 10 na hrbtu na zelenem dresu, v katerem je do zdaj v 66 nastopih dosegel sedem golov.

Vrhunci tekme Maribor – Olimpija:

Komentari

Vaš komentar