Klic milijonov: Bo nov Murin biser podrl rekord Horvata?

Nogomet 21. Jun 20228:00 1 komentar
Foto: NŠ Mura

Mura v zadnjem obdobju pravzaprav vsakih nekaj mesecev podira svoje prestopne rekorde. Potem, ko ji je to januarja uspelo z Žanom Karničnikom (Ludogorec), je pred dnevi za rekordno odškodnino prodala Tomija Horvata (Sturm Graz). A kaj lahko se zgodi, da bo ta rekord imel še krajši rok trajanja. Klubi iz nemške Bundeslige se naj bi namreč resno zanimali za vsega 16-letnega Nika Kasala. Govorice je za Sportklub pokomentiral tudi predsednik kluba Robert Kuzmič.

Čeprav bo Niko Kasalo šele decembra dopolnil 17 let, ima za seboj že dva članska nastopa v majici Mure, s katero je opravil tudi zimske priprave v turškem Beleku. Priložnost je dobil zaradi zares izjemnih predstav v kadetski ekipi črno-belih, za katero je v tej sezoni na 24 tekmah dosegel kar 26 zadetkov in bil najboljši strelec prve slovenske kadetske lige.

Na njegov strmo vzpenjajoč se nogometni razvoj je postala pozorna tudi tujina. Oglednikom je še posebej padel v oči med elitnim krogom kvalifikacij za letošnje evropsko prvenstvo nogometašev do 17 let, ko je Slovenija v Radencih za las ostala brez nastopa na zaključnem turnirju v Izraelu.

Foto: Aleš Cipot / NZS

Je v igri res milijonski prestop?

V slovenski nogometni javnosti se je začelo govoriti o tem, da se za mladeniča zanimajo klubi iz nemške Bundeslige, najbolj glasno sta se omenjala Eintracht iz Frankfurta in Bayer iz Leverkusna. Razmišljanja o tem, koliko naj bi na račun odhoda svojega nogometnega dragulja zaslužila Mura, niso bila prav skromna. Po nekaterih napovedih naj bi bil v igri celo okrogel milijon evrov.

Šepetanje v nogometnih krogih smo preverili pri predsedniku Prekmurcev Robertu Kuzmiču. Ta je bil ob naših vprašanjih o tem, ali Mura res prejema milijonske ponudbe za Nika Kasala, zelo jasen: “Res je, zanimanje obstaja. To ni nič čudnega, saj gre za zelo perspektivnega mladega nogometaša, pred katerim je zagotovo zelo lepa nogometna prihodnost. Konkretnih ponudb pa klub zanj še ni prejel.”

Dejstvo je, da je Kasalo v lanskem letu s klubom podpisal prvo profesionalno pogodbo, ki ga s črno-belimi veže do maja 2024. Glede njegove prihodnosti ima torej Mura škarje in platno v svojih rokah ter bi ob morebitnem prestopu lahko dejansko govorili o resni, zelo resni odškodnini.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje