Mura vrnila nogometaša, ki ni pozabil na dano besedo

Nogomet 20. Jun 202218:57 > 19:21 1 komentar
Foto: Jure Banfi

Slovenski nogometni prvoligaš iz Murske Sobote je predstavil novo-staro okrepitev. V Fazanerijo se vrača 24-letni kosovski napadalec Mirlind Daku, ki je v spomladanskem delu sezone že igral v črno-belem dresu Mure kot posojen nogometaš Osijeka.

Za Muro je Daku na šestnajstih tekmah dosegel pet zadetkov in ob tem prispeval še pet asistenc.

V zadnjih dneh so potekali pogovori z Osijekom in kluba sta se dogovorila za podaljšanje dogovora o posoji za dodatno leto. Ob tem si je klub tudi zagotovil možnost odkupa Dakujeve pogodbe po koncu sezone.

“V Mirlindovih mislih je bila vedno samo Mura. Za razliko od nekaterih, ki so še pred letom dni poljubljali grb, potem pa hitro pozabili na svoje obljube ter enostavno in brez težav podpisali za drugi klub, je Daku pokazal, kaj pomeni držati besedo. Čeprav ga je želelo pol Slovenije in še nekaj drugih klubov, ambicioznejšega projekta od Mure ni videl. Upam, da nam bodo navijači v prihodnje pomagali, da za takšne igralce, ki jim Murin dres ni sveta stvar, ne bo več udobja v Fazaneriji,” je dejal športni direktor Mure Denis Rajbar.

“Vesel sem, da sem se vrnil v Fazanerijo. Mura je bila vedno zame edina opcija, pa čeprav je bilo še veliko drugih ponudb. Tukaj sem se počutil odlično, vzljubil sem klub in navijače, zato sem presrečen, da bom lahko še naprej igral v čarno-bejlon,” je za klubsko stran dejal Daku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje