Koper rešuje prosti pad: Vanoli dobil nogo

Nogomet 19. Maj 202121:34 > 21:55
Rodolfo Vanoli je zapustil klop Kopra.

Trener Kopra Rodolgo Vanoli je po četrtem zaporednem porazu v prvenstvu in petem v vseh tekmovanjih ostal brez dela. Na klopi Primorcev je zdržal le tri mesece, v tem obdobju je kanarčke vodil na 16 tekmah.

Predsednik Kopra Ante Guberac je živce izgubljal že po izpadu v polfinalu pokala proti Celjanom. Niz porazov se ni končal niti na sredini tekmi na Bonifiki, ko njegovo moštvo ni uspelo izkoristiti številčne premoči. Proti Mariboru so namreč od 34. minute po izključitvi Denisa Klinarja igrali z igralcem več, a kljub temu izgubili z 0:3.

58-letni Italijan je na klopi končal tako, kot je začel. S porazom z 0:3. Prvič je namreč ekipo vodil 20. februarja v 22. prvenstvenem krogu, ko ga je s tremi goli porazil Bravo. Na 16 tekmah je vpisal kar devet porazov, trikrat remiziral in štirikrat zmagal.

Prihaja domače ime

Ekipo bo do konca sezone vodil Nedžad Okčić. Na klopi bo sedel najmanj eno tekmo, oziroma tri, če bo moral Koper v dodatne kvalifikacije za obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije. V zadnjem krogu Koprčani gostujejo v Celju, ki je po trenerski menjavi v odlični formi in je na zadnjih sedmih tekmah vpisal šest zmag.

Okčić je sicer že tretji trener Kopra v letošnji sezoni. Do februarja je ekipo vodil Miran Srebrnič, Koper pa je ob njegovem odhodu zasedal visoko četrto mesto na lestvici. Trenutno zaseda sedmo. Cilj pred sezono je bil uvrstitev v Evropo. Ta je dokončno po vodi splaval prav s porazom v polfinalu slovenskega pokala.

Nedžad Okčić je sicer dobro poznano ime v koprskem prvoligašu. Na klopi je sedel že med letoma 2008 in 2010. Nato vodil njihovo selekcijo do 19 let. Še dvakrat je vlogo glavnega trenerja opravljal le začasno. Nazadnje je sicer vodil Dekane, od koder je odšel junija 2019.

Komentari

Vaš komentar