Koper za konec s skromno predstavo v prestolnici

Nogomet 22. Maj 202220:15 1 komentar

Nogometaši Brava in Kopra so se v zadnjem krogu Prve lige Telemach v Ljubljani razšli brez golov.

Nogometašem Kopra, ki so do zadnjega upali, da bi lahko postali prvaki, se od prvenstva ni uspelo posloviti z zmago. Potem ko so v Celju istega tekmeca premagali s 3:1, jim tokrat v Ljubljani ni uspelo doseči zadetka, a tudi če bi jim ga, jim to kaj dosti ne bi pomagalo, saj Maribor ni zamudil priložnosti in si je zmago zagotovil naslov prvaka.

Koprčani v soparni Ljubljani niso navdušili, obe ekipi sta imeli svoje minute, gostje tudi več in lepše priložnosti, ki pa jih niso izkoristili, tako da golov na tekmi ni bilo.

Gosti so tekmo začeli v krču, uvod je pripadel domačim, ki pa posebej nevarni niso bili. Prvo pravo priložnost so si vendarle pripravili varovanci Zorana Zeljkovića, ki zaradi kazni tokrat tekme ni vodil na klopi, Kaheem Parris se je v 22. minuti sam znašel pred vratarjem Matijo Orbaničem, a je bil slednji v medsebojnem dvoboju uspešnejši.

Podobna priložnost se je v 40. minuti ponudila tudi domačemu napadalcu Lorenu Maružinu, ki je poskušal preigrati vratarja Adnana Golubovića, vendar je bil ta spretnejši.

Tudi na začetku drugega dela so imeli pobudo Ljubljančani, Amar Memić je tudi zatresel mrežo, a kot se je izkazalo iz nedovoljenega položaja. Toda Koprčani so se spet otresli pritiska in si do konca priigrali tri lepe priložnosti.

Prvo je z glavo zamudil Lamin Colley, nato je v 66. minuti Žan Žužek po kotu iz gneče zadel vratnico, v zadnjih minutah pa je nemogoče z glavo zgrešil še Parris.

Bravo – Koper 0:0

Stadion Žak, gledalcev 800, sodniki: Kajtazović, Klančnik, Brezar.
Strelci: /
Bravo: Orbanič, Spanring, Jakšić, Križan, Kavčič, Memić (od 68. Bajde), Simon, Kurtović, Simon (od 83. Trdin), Maružin (od 80. Sever), Kramarič.
Koper: Golubović, Žužek, Rajčević (od 58. Palčič), Novoselec, Bručić (od 75. Krajinović), Jelić Balta (od 58. Guberac), Vešner Tičić, Kotnik (od 58. Jašaragić), Parris (od 75. Šušnjara), Osuji, Colley.
Rumeni kartoni: Kramarič, Orbanič, Milić, Kurtović, Jakšić.
Rdeč karton: Bajde (87.).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje