Mariborski strateg: Razen točk je vse ostalo za pozabo

Nogomet 12. Sep 20228:00 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Nogometaši Maribora so v 8. krogu Prve lige Telemach v spodnji Šiški vknjižili izjemno pomembno zmago (1:0) ter se vsaj malce dvignili na lestvici Prve lige Telemach. A kakršen koli umetniški vtis je izostal, vijoličasti še vedno igrajo v krču in se lahko za zmago zahvalijo predvsem premalo natančnim domačinom.

Da je edina dobra stvar za Maribor po gostovanju v spodnji Šiški rezultat, je takoj po tekmi priznal tudi trener vijolic Damir Krznar. A glede na trenutno krizo Maribora je ravno zbiranje točk tisto, kar Maribor trenutno najbolj potrebuje.

“Zelo nervozna tekma. V drugem polčasu smo uspeli toliko dominirati, da smo dosegli zadetek. Žal mi je, da nismo nato bolje odreagirali ob nekaterih pol protinapadih. Najbolj pomembne pa so tri točke, ki smo jih nujno potrebovali. Vse ostalo pa je za pozabo, žal je bila tudi za gledalce tekma precej negledljiva,” iskreno priznava trener vijolic.

Po zmagi proti Muri je to drugi komplet treh točk, ki jih je na klopi Maribora osvojil Damir Krznar. Foto: Jure Banfi

Maribor čaka še veliko dela

Zmaga je torej na nek način trenerju Krznarju kupila “mir v hiši”. Mariborčani so neporaženi na štirih tekmah zapored in so se na lestvici povzpeli na šesto mesto. Še vedno so daleč od vrha, a glede na začetek sezone, ko so bili nekaj časa na samem dnu, se stvari za vijolice počasi vendarle premikajo v pravo smer.

“Pred nami je še veliko, veliko dela. Zagotovo je bolje, če v nov delovni teden vstopiš z nasmehom in zmago. Bomo pa nanjo vendarle hitro pozabili, ker nas čakajo novi izzivi.”

Mariborčani so v spodnji Šiški vknjižili tretjo zmago sezone. Foto: Guliverimages

Zaradi zaostanka je vsaka tekma zelo pomembna

Izzivov Mariborčanom ne manjka. Predvsem v igri vijoličasti še zdaleč niso dominantni, Bravo si je pripravil vsaj tri krasne priložnosti in Šiškarji so po tekmi v en glas priznali, da bi bili ob večji učinkovitosti lahko nagrajeni tudi s točkovnim izplenom. Ta je šel v mesto ob Dravi, kjer si želijo pred reprezentančnim premorom vzeti zalet za drugo polovico jesenskega dela sezone.

“Pred nami je zdaj zelo pomembna tekma z Radomljami. Smo v tako velikem zaostanku, da je za nas vsaka tekma zelo pomembna. Zmaga bi bila zelo pomembna za vstop v dva tedna premora, ko se nam bodo pridružili tudi nekateri poškodovani igralci. Verjamem, da bomo po odmoru imeli v kadru dva ali tri igralce več,” optimistično v prihajajoče tedne zre Damir Krznar.

Po reprezentančnem premoru naj bi se na zelenice vrnili Ažbe Jug, Martin Milec in Max Watson.

Damir Krznar po tekmi z Bravom

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!