Lahko Drobne nadaljuje z nizom neporaženosti proti Mariboru?

Nogomet 19. Nov 202114:20 0 komentarjev
Se bodo Mariborčani v nedeljo Aluminiju maščevali za septembrski poraz s 3:0? Foto: Jure Banfi

V 17. krogu Prve lige Telemach bo na Sportklubu v ospredju tekma med Mariborom in Aluminijem. Radovan Karanović bo s svojo ekipo lovil že peto zaporedno zmago v državnem prvenstvu, Oskar Drobne pa bo na drugi strani iskal priložnost, da v vlogi trenerja ostane neporažen na tekmah s 15-kratnimi državnimi prvaki.

Maribor pod vodstvom Karanovića v PLT še ne pozna poraza. Prav po zadnjem reprezentančnem premoru je zasedba z Ljudskega vrta pričela z gradnjo uspešnega niza zaporednih zmag in preboja na vrh lestvice državnega prvenstva.

“Za razliko od prejšnjega premora smo imeli zdaj določene težave, nekateri fantje so manjkali. Tisti, ki so bili tukaj, so maksimalno delali. Mislim, da smo na tekmo dobro pripravljeni,” pred nedeljsko tekmo napoveduje trener Maribora.

“Matematika je jasna. Mi želimo vse štiri tekme do konca zmagati. To je cilj kluba, cilj vseh nas. Da pridemo do tega, moramo biti vedno tekmovalni in na najvišji ravni,” o zadnjih štirih izzivih razmišlja Karanović.

Karanović bo imel tokrat kar nekaj izzivov pri sestavi zvezne vrste, saj bosta zaradi kartonov manjkala Marko Alvir in Antoine Makoumbu. “Oba sta igralca zvezne vrste, morali ju bomo nadomestiti. Šele v četrtek smo se ‘skompletirali’ in se začeli osredotočeno pripravljati na Aluminij. Milec je med premorom zbolel, zbolel je tudi Alvir, ki je tako ali tako kaznovan, a smo ga pogrešali na treningih. Ob vseh reprezentantih smo tako pogrešali kar nekaj igralcev,” o stanju v slačilnici Karanović, ki je potrdil, da se je Martin Milec že vrnil na treninge.

Zadnja medsebojna tekma v Kidričevem:

Oskar Drobne, trener Aluminija, je Kidričane proti Mariboru vodil na treh tekmah. Na njih še ne pozna poraza, najraje pa se spominja septembrske tekme, ko je Mariborčane še vodil Simon Rožman. Omenjeni obračun je Aluminij dobil s 3:0.

Drobne proti Mariboru še ni izgubil. FOTO: Uroš Skaza.

“Lepo je, da je tako, a se na to ne oziramo,” o uspešnem nizu proti Mariboru pove Drobne in nadaljuje: Vsaka tekma je zgodba zase. Pripravljali smo se kot na vsako drugo tekmo. Je pa to nek lokalni derbi, ki šteje nekaj več. Poskušali bomo vse, da bo rezultat ugoden za nas.”

Drobne je opozoril, da je Maribor po zamenjavi na trenerskem mestu drugačna ekipa, ki pa ni nepremagljiva: “Igrajo malo drugače, kot so igrali prej. Rezultate imajo, čeprav so imeli nasprotniki na zadnjih tekmah veliko priložnosti, a niso bili učinkoviti. Kot imajo svoje prednosti imajo tudi svoje slabosti, ki jih bomo skušali izkoristiti.”

“Čim več točk. Vsako tekmo na zmago in na koncu bomo videli, kje bomo po jesenskem delu. Smo optimistični,” pred zadnjimi izzivi v jesenskem delu prvenstva razmišlja Drobne.

Rdeče-beli so na reprezentančni odmor odšli dobro razpoloženi. Po remiju z Domžalami so na zadnji odigrani tekmi doma v izdihjlajih obračuna z 1:0 premagali Olimpijo. Karanović je prepričan, da bo Aluminij tudi tokrat zelo motiviran, da iz Ljudskega vrta odnese vsaj točko, navkljub temu pa je njegov cilj povsem jasen: “Aluminij je na zadnjih tekmah naš dolžnik. Na zadnjih medsebojnih tekmah nismo bili uspešni. Pričakujem, da bomo v nedeljo v pravi dnevni formi. Želja je le zmaga.”

Za ene in druge bo zelo pomembno, kako bodo sklenili jesenski del. Po nedeljski tekmi bosta kluba na delu samo še po trikrat. Maribor bo pred zimskim premorom igral še z Muro, Celjem in Domžalami, Aluminij pa s Taborom, Koprom in Bravom.

Po 16 krogih je Aluminij na zadnjem mestu, a za varno cono zaostaja za vsega točko. Maribor se je na drugi strani z izjemno serijo v PLT pod Karanovićem na vrhu že poravnal s Koprom, ki bo v tem krogu gostil Radomlje.

Tekmo med Mariborom in Aluminijem si boste lahko v nedeljo ob 17. uri ogledali v neposrednem prenosu na Sportklubu. Studijski del se bo pričel ob 16.30.