Karanović: Igra podrejena Mudrinskemu, zdaj ga ne bo nazaj

Nogomet 6. Jun 202216:14 0 komentarjev
Radovan Karanović. Foto: Jure Banfi

Mariborčani po naslovu državnega prvaka ne počivajo. Že so se zbrali na pripravah za novo sezono, v kateri bodo branili državno krono. Nastopali bodo tudi v kvalifikacijah za elitno Ligo prvakov.

Trener Maribora Radovan Karanović je po dolgi in napeti sezoni, v kateri se je ekipi pridružil šele na polovici, že zbral svoje varovance v Mariboru. Pred sezono, v kateri bo branil naslov, ob tem pa napadal še nastope v evropskih tekmovanjih, je povedal: »Všeč mi je, da se spet vidimo, da smo nazaj. Nismo kompletni, manjka nam šest reprezentantov, ni še okrepitev. Ta teden bomo vadili v Mariboru, nato se odpravljamo v Moravske Toplice. Nato pa sklepni del priprav še doma.«

Foto: Jure Banfi

O čem je še govoril Radovan Karanović:

O prestopih:

“Situacija ni enostavna. Tudi ostale ekipe imajo podobne težave, morali se bomo prilagoditi. Sem optimist, osnovo imamo pripravljeno. Naša igra je zastavljena, z novinci, ki jih upam dobimo že ta teden, pa bomo potem samo nadgradili vse skupaj. Naredili bomo vse, da začetek Evrope pričakamo dobro pripravljeni.”

Kje si želi okrepitev?

“Posojene igralce moramo nadomestiti. Skoraj zagotovo nihče ne bo ostal, tako da so to položaji, kjer so luknje.”

O Mudrinskem:

“S trenerskega zornega kota lahko rečem, da smo mi podredili igro Ognjenu. Morali smo razmišljati, kako ga zaščititi, saj je zadnje tekme igral poškodovan. Za naprej pa bomo ob novincih zagotovo razmišljali, kako morda spremeniti našo igro in jo prilagoditi posameznikom. Danes je prehitro govoriti o tem, vse pa je odvisno od tega, koga bomo pripeljali. Me pa veseli dejstvo, da osnova ostaja in večina igralcev pozna našo filozofijo.”

Kdaj pozno in kdaj prepozno za okrepitve?

“Če bomo te igralce dobili en teden pred začetkom kvalifikacij, bo za vse nas v strokovni ekipi nemogoče čarati karkoli posebnega. Ampak sem optimist, verjamem v delo športnega direktorja. Mislim, da bo v čim krajšem času poskrbel za okrepitve.”

O evropskem žrebu:

“V prvem krogu si vsekakor želimo enega izmed nasprotnikov, ki ni iz močnejših lig. Je pa vsekakor v nogometu trenutno tako, da slabih nasprotnikov ni. Vse bo na nas, od prve tekme naprej moramo biti na maksimumu.”

O pogodbi:

“Posodobljeno pogodbo sem podpisal že po prvem mesecu, a iz tega nismo delali velike novice. Moj cilj je bil, da osvojimo naslov. Nisem se želel izpostavljati. Pogodbo imam podpisano do konca junija 2024. Sam sem bil ne glede na vse govorice in zapise miren glede svojega statusa.«

O posojenih nogometaših v odhodu:

“Vsi igralci so z nami in bodo dobili priložnost na pripravljalnih tekmah. Računam, da bo do konca prestopnega roka jasno, kakšen bo načrt z vsakim posameznikom. Pričakujem, da se bodo skozi priprave skušali dokazati. Na njih gledam enako kot na vse preostale člane ekipe.”

Pred novinarske mikrofone je stopil tudi Rok Kronaveter, ki je z zadetkom v 42. minuti zadnje tekme sezone proti Muri Mariboru izdatno pomagal do naslova prvaka. Po kratkem premoru je povedal: “Dopust je bil kratek, vsi smo ga dobro izkoristili za skok na morje in si napolnili baterije za nove izzive. Mislim, da je energija dobra. Po uspehu, ki smo ga dosegli v prejšnji sezoni, smo vsi pripravljeni na nadaljevanje.”

Kronaveter je še dodal: “Motivacije imam dovolj. V karieri mi manjka samo še Evropa. Naredil bom vse, da mi to letos uspe, saj se iz dneva v dan ne mlajšam.”

Rok Kronaveter. Foto: Jure Banfi

O čem je še govoril Rok Kronaveter:

O razliki med začetkom prejšnje in prihajajoče sezone:

“Seveda je vse drugače. Lani smo bili razočarani, težko je bilo začeti. Letos je bila skozi sezono energija drugačna. Na koncu smo vsi skupaj, tudi z navijači, ki so nas na koncu dvignili, ko smo to rabili, prišli do naslova.”

O odhodih in o bremenu zaradi izkušenj:

“Ob meni je še nekaj izkušenih igralcev. Naloga nas starejših je, da vodimo to ekipo kot smo jo do zdaj.”

O kadrovskih spremembah:

“Težko je karkoli komentirati. Na dopustu sem telefon izklopil in nisem spremljal novic. Vsak ima svojo pot in sam kroji svojo usodo. V klubu bodo zagotovo naredili vse za primerne okrepitve.”

Kako bi Maribor moral zgledati v Evropi?

“Potrebno bo nadomestiti nogometaše, ki so odšli. Mislim, da imamo znotraj ekipe posameznike, ki čakajo na priložnost. Nimajo toliko izkušenj, a čakajo. V klubu bodo naredili vse za primerne zamenjave. Ni se za bati.«

O uigranosti in času:

“Mislim, da bo časa dovolj. Želimo si, da se ekipa dopolni čim prej. Poletni prestopni rok je daljši, zato je težko na začetku priprav sestaviti ekipo. To bi bilo optimalno, ni pa vedno tako. Igralci, ki smo trenutno tu, se moramo čim bolje uigrati. Za novince, ki bodo prišli, pa je težko karkoli napovedati.”

O evropskem žrebu:

“Lahkih tekem ni, vsi vemo, kaj se je zgodilo s Severnimi Irci. V konkurenci je nekaj ekip, ki izstopajo, predvsem zaradi kvalitete lige, ki je nad našo. Bomo videli, kaj bo prinesel žreb. Mi se moramo pripraviti najbolje, kar se da.”

Foto: Jure Banfi