Maribor se je na Tabor pripravljal na posebnem igrišču

Nogomet 22. Okt 202114:17 > 14:19 3 komentarji
Radovan Karanović
Foto: Jure Banfi

Radovan Karanović bo v nedeljo ob 15. uri v Sežani odvodil svojo peto tekmo na klopi Maribora. Vijoličaste čaka zahteven obračun na specifični zelenici, na kateri bo Tabor Dušana Kosiča skušal narediti vse, da bi hitro pozabil poraz z Olimpijo.

15-kratni prvaki so pod taktirko Karanovića še vedno neporaženi, ob dveh zmagah in dveh remijih pa v oči bode podatek, da je Maribor kar trikrat ohranil mrežo nedotaknjeno. Tudi na tekmi s Sežano bo čvrsta obramba ključ do uspeha. V Mariboru znova zatrjujejo, da so teden poln treningov dobro izkoristili in da v nedeljo ciljajo samo na tri točke.

“Vsi razen Žuglja so na razpolago. V ekipi vidim zelo dobro energijo.”

“Teden smo maksimalno izkoristili in se pripravili na zelo zahtevno gostovanje v Sežani. Težave nam predstavlja odsotnost Žuglja (štirje rumeni kartoni). Dobro smo pripravljeni in mislim, da nas morajo zanimati samo točke. Želimo si nadaljevati s pozitivnimi rezultati in se približati mestu, ki ga lovimo,” napoveduje Karanović in ob tem razkriva še stanje njegovih varovancev glede poškodb: “Vsi razen Žuglja so na razpolago. Nekaj težav je imel Martinović, ki je bolečino začutil na treningu, preostali pa so vsi zdravi in pripravljeni. V ekipi vidim zelo dobro energijo.”

Dušan Kosič s Taborom na domači zelenici še ne pozna poraza.

Karanović: Kosića dobro poznam

Tabor iz Sežane je bil v prejšnjih sezonah doma vselej zelo neugoden tekmec. Pod taktirko Igorja Božiča se je to spremenilo, po novi menjavi na klopi češenj pa je Tabor zdaj znova tudi doma zelo čvrsta ekipa. Kosič s svojimi fanti doma še ne pozna poraza, z njim na klopi je Tabor prišel tudi do prve domače zmage v tej sezoni Prve lige Telemach.

Zaradi zgodnjega termina tekme in dolge poti v Sežano, se bodo vijoličasti na pot podali že v soboto po treningu. “Na gostovanje odhajamo po sobotnem treningu. Tekmo smo vzeli maksimalno resno. Tako kot vsako. Res se moramo pripraviti, da bomo na igrišču pravi.”

“Namenoma smo zadnje treninge izkoristili, da smo skušali trenirati na podobnem igrišču, kot je tisto v Sežani. Preveč o tem ne bi rad govoril, tekmeca smo dobro analizirali. Vemo, kako igrajo, kaj pa je naš načrt, pa naj ostane skrivnost do nedelje,” je bil o taktičnem pristopu pred nedeljsko tekmo skrivnosten Karanović, ki se je v napovedi dotaknil še stratega Tabora, Dušana Kosiča:

“Tabor je pod Kosičem zelo dinamična ekipa, ogromno napadajo žogo, kar je trenerjeva filozofija. Njegovi ‘principi’ so mi znani. Igrali bodo doma, od njih pričakujemo veliko dinamike. Na to smo se pripravili. Mislim, da bo tekma zelo gledljiva.”

Maribor je imel v preteklosti v Sežani ogromno težav. Po povratku češnjic v PLT je vijoličaste na gostovanju na stadionu Rajka Štolfe do zmage popeljal samo takratni začasni trener Saša Gajser. Karanović vzporednic s svojim položajem in s takratnim položajem dolgoletnega pomočnika pri Mariboru.

“Tudi o zadnjih tekmah v Sežani smo se ta teden veliko pogovarjali. Na nek način je to tradicionalno zahtevno gostovanje. Tekma bo zagotovo zahtevna, mi pa bomo storili vse, da nadaljujemo z našo serijo dobrih rezultatov. Ničla v obrambi je zagotovo želja. Najbolj pomembno je, da gola ne dobimo. V napadu imamo individualno kvaliteto, vsakemu tekmecu smo sposobni dati gol.”

Nedeljski obračun 14. kroga Prve lige Telemach med Taborom iz Sežane in NK Maribor je na sporedu ob 15. uri. Druženje na Sportklubu bomo pričeli s studijskim delo od 14.30 naprej.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje