Maribor tudi z Zvezdo, Olimpijo zapustila dva igralca

Nogomet 8. Jan 20219:34 > 9:43
NK Maribor/Twitter

Maribor in Olimpija drugi del državnega prvenstva pričakujeta na prvih dveh mestih. Vijoličasti imajo na svojem računu 38 točk, zmaji tri manj.

Medtem ko je Olimpija že začela s pripravami na drugi del sezone, bodo v Ljudskem vrtu “motorje prižgali” 13. januarja. Čeprav so komaj začeli priprave, so Ljubljančani že doživeli prve spremembe v igralskem kadru. Potem ko se je s posoje v matični klub Hajduk vrnil Jakov Blagaić, se od Olimpije poslavljata tudi Mario Kvesić in Goran Milović. V zmajevo gnezdo sta prišla novembra lani, sedaj pa sta izkoristila klavzulo v pogodbi, ki jima je omogočala, da lahko na polovici sezone zapustita klub. Oba sta za Olimpijo nastopila osemkrat in dosegla en zadetek, Kvesić pa je zabeležil tudi eno podajo.

Pri Štajercih načrtujejo, da bodo uvodni teden pripravi opravili v domačem okolju, 20. januarja pa sledi odhod na osrednji del priprav v Turčijo. Njatrofejnejši slovenski klub bo letos že desetič priprave opravil ob turški obali. Zaradi epidemije koronavirusa v hotelu ne bo zunanjih gostov, tako da bo bivanje potekalo v strogem “mehurčku” in v skladu s posebnimi pogoji, ki jih narekuje nova realnost.

Med bivanjem v turški pripravljalni bazi (20.1. – 1.2.) bodo Mariborčani odigrali štiri pripravljalne tekme. Dvoboji proti prvakom Ukrajine (Šahtar, 25.1.), Srbije (Crvena zvezda, 28.1.) in Bolgarije (Ludogorec, 31.1.) so že dogovorjeni, za uvodno preizkušnjo v Beleku (22.1.) pa v Ljudskem vrtu še čakajo na potrditev nasprotnika.

Komentari

Vaš komentar