Milaniču po zagrebški še celjska košarica, prišel napadalec

Nogomet 27. Maj 202215:14 > 16:19
SPS

Potem ko je pred dnevi odjeknila novica, da Simon Rožman v novi sezoni ne bo več sedel na klopi Celja, v ambicioznem prvoligašu, ki je v tej sezoni močno zaostal za zastavljenimi cilji, znova iščejo novega trenerja. Generalni direktor Valerij Kolotilo ob imenih, ki krožijo v javnosti, sporoča: "Darko Milanič ni kandidat za celjsko klop." Imajo pa v zasedbi grofov po naših informacijah novega napadalca.

Simon Rožman je preteklost celjskega prvoligaša, o tem ni več nobenega dvoma. Druga epizoda Štorovčana na klopi grofov je trajala vsega nekaj mesecev, končala pa se je z izpadom v polfinalu pokala in 8. mestu v državnem prvenstvu. Po porazu z Olimpijo v zadnjem krogu je zavrelo tudi v slačilnici, odnosi pa so se tako skrhali, da je 39-letnik že začel iskati nov klub. Čeprav pogodba z Celjani še ni prekinjena, naj bi Rožman nove delodajalce že našel – prevzel naj bi hrvaškega prvoligaša Šibenik.

Simon Rožman Foto: Aleš Fevžer

Novi trener bo bržkone tujec

Grofje so se tako znašli na novi prelomnici. Ekipa je močno zaostala za zastavljenimi cilji, za nameček pa ostala še brez trenerja. Izpraznjeno mesto bodo seveda skušali v vodstvu celjskega prvoligaša čimprej zapolniti, v nogometni javnosti pa je takoj zaokrožilo nekaj imen, kot so Dejan Grabić, Zoran Zeljković, Safet Hadžić in celo Darko Milanič. Slednjega pa vendarle ne bo v Celje, kar je v današnjem intervjuju za Sportklub potrdil generalni direktor Valerij Kolotilo.

“Smo v procesu iskanja novega trenerja. Darko Milanič to zagotovo ne bo. Pogovori še niso povsem zaključeni, se pa močno nagibamo k temu, da bo novi trener tujec,” nam je razkril prvi operativec Celjanov.

Nova rešitev v napadu je Gregor Bajde

Novega trenerja v mestu ob Savinji še nimajo, se pa v knežje mesto zagotovo vrača Gregor Bajde, ki mu s koncem sezone poteče pogodbe z Bravom. Bajde je v Celju že igral med letoma 2012 in 2015, nato pa se je preselil k Mariboru.

Več o oceni celjske sezone, načrtih za prihodnost, Simonu Rožmanu, kadrovskih spremembah in tudi o trenutni finančni situaciji v celjskem prvoligašu pa v jutrišnjem intervjuju z generalnim direktorjem grofov Valerijem Kolotilom. V naši oddaji Pod prečko, ki bo tokrat izjemoma na sporedu v torek, pa si oglejte tudi, kako je prvi operativec Celjanov izpolnil dogovor ob izgubljeni napovedi, da bodo Celjani v prihodnji sezoni igrali v Evropi.

Komentari

Vaš komentar