“Bombice” tudi na Krasu, Tabor rešil dolžnik sezone

Nogomet 27. Maj. 20229:30 > 9:41
Delite:

Nogometaši sežanskega Tabora so blizu ohranitvi prvoligaškega statusa. Zmaga proti Triglavu (3:1) je na Kras vnesla prepotreben mir pred povratno tekmo v Kranju, kjer pa Triglav zagotovo ne bo obesil bele zastave. A glede na videno včeraj, dvomov o tem, kdo bo deseti prvoligaš sezone 2022/2023, ne bi smelo biti.

V dneh pred prvo tekmo kvalifikacij za 1. SNL je bilo mogoče slišati marsikaj. Finančne težave kraškega prvoligaša že dolgo niso skrivnost, obveznosti do nekaterih nogometašev ostajajo neporavnane že nekaj časa in marsikdo se je spraševal, ali lahko Kranjčani izkoristijo nered, ki trenutno vlada v pisarnah ekipe s stadiona Rajko Štolfa.

Še dodaten zagon so takšne napovedi dobile ob razmahu govorice, da ima Dušan Košić tihi dogovor s Triglavom, ki naj bi ga (znova) prevzel z začetkom naslednje sezone. “To so bombice,” se je v slogu izraza, ki ga je v zadnjih dneh zelo pogosto uporabljal športni direktor Maribora Marko Šuler, na tovrstna namigovanja le nasmehnil 51-letni Ljubljančan.

Domači dvome o zmagovalcu razblinili šele v zaključku

A približno 600 gledalcev je bilo ob naraščanju raznoraznih namigovanj hitro pomirjenih. Že v 4. minuti je namreč z razdalje proti vratom Triglava pomeril Dino Stančić, žoga pa se je od Rodriga Bongonguija odbila v mrežo Kranjčanov. Skozi nadaljevanje tekme pa so domači postajali vse bolj pasivni in izenačujoči zadetek gostov se je kar nekako napovedoval. Kmalu po začetku drugega polčasa je mrežo Jana Koprivca stresel Žan Vipotnik, ki v Kranju igra kot posojen nogometaš Maribora.

V vrste Kraševcev se je naselil nemir, a bolj kot je šla tekma proti koncu, bolj smo spremljali dokaz tega, kakšen je razkorak med prvo in drugo ligo. Triglav je vse bolj padal in ni zmogel več držati tempa Kraševcev, ki danes kot junaka slavijo Fahda Ndzengueja. Gabonec je v celotni prvoligaški sezoni zmogel en sam zadetek, tokrat pa je v nekaj minutah dosegel kar dva. Še posebej drugi je bil prava mala nogometna mojstrovina, rezultat 3:1 pa je vsekakor zelo dobro izhodišče za Tabor pred nedeljsko povratno tekmo v Kranju.

Rezultat 3:1 ni zagotovilo za to, da se na povratni tekmi ne bi zakuhalo …

“Čuden občutek, že dolgo nismo dobili tekme s 3:1,” je bil po tekmi iskren Dušan Kosić. “Zadovoljni smo z rezultatom, nasprotniku nismo dopuščali prav veliko. Zdaj je čas za nekaj počitka, nato pa bomo skušali na drugi tekmi pokazati podoben obraz. Poklopile so se nam tudi nekatere odločitve med tekmo. Zdaj se je potrebno umiriti, zaradi pravila gola v gosteh rezultat 3:1 ni garancija, da druga tekma ne bo zanimiva.”

“Nismo zadovoljni predvsem s tem, da smo prejeli tri zadetke. Sploh drugi je bil plod naše katastrofalne napake, tretji pa je bil mojstrovina. Nimamo kaj, doma bomo skušali preobrniti rezultat. Na drugi tekmi bomo morali biti bolj pogumni, videlo se je, da so bili fantje na začetku tekme nekoliko prestrašeni. A nič še ni izgubljeno, verjeti moramo, da lahko na drugi tekmi preobrnemo rezultat,” je srečanje ocenil trener Triglava Boštjan Miklič.

Povratna tekma kvalifikacij za 1. SNL bo na sporedu v nedeljo ob 19.30, tudi s studijskim delom in prenosom na Sportklubu.

Komentari

Vaš komentar