Mladi biser še dolgo ne želi zapustiti Olimpije

Nogomet 31. Okt 202211:00 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer

Marcel Ratnik je star komaj 18 let, a ima za sabo že 34 nastopov v dresu Olimpije. Mladi branilec je svoje delo dobro opravil tudi včeraj, ko so Ljubljančani prišli do osme zmage na osmi domači prvenstveni tekmi v tej sezoni.

“Prvi polčas smo imeli pod kontrolo. Nekaj priložnost so imeli tudi oni, mi smo svoje izkoristili. Drugi polčas smo bolj trpeli, smo pa bili dobro postavljeni, nismo jim dali dosti prostora. Želeli smo dati še tretji gol, da bi imeli tekmo bolj pod kontrolo, ni šlo, a smo si izborili zmago,” je po tekmi govoril Marcel Ratnik, ki je na novinarsko konferenco prišel v družbi trenerja Alberta Riere. O njem ima zelo dobro mnenje.

“On je super trener. Če ti zaupa trener, se dobro počutiš. Tudi ekipo motivira. Všeč mi je, da hoče igrati nogomet, da ni dolgih žog. Tudi sam hočem, da se igra nogomet. To zelo ustreza mojemu slogu igre,” je povedal o Špancu, pod vodstvom katerega je v tej sezoni zaigral na prav vseh 15 prvenstvenih tekmah.

Nad trenerjem je navdušen

“Zelo sem zadovoljen. Trener mi popolnoma zaupa. To mi dosti pomeni. Igralci me spodbujajo, mi dajejo motivacijo. To je super za mladega igralca, da nabiraš minute in iz tega izhajaš,” pravi 18-letni branilec Olimpije, ki na igrišču v tej sezoni deluje malodane brezhibno, medtem ko je v pisarnah precej drugače. Zaradi dolgov je bila zato prejšnji teden tudi kaznovana s strani Nogometne zveze Slovenije.

“Kaj se dogaja izven igrišč nas ne zanima. To morajo oni rešiti. Mi smo osredotočeni na svoje igre, osvajanje točk. Želimo osvojiti ta naslov, tudi pokal in na koncu dvigniti lovoriki,” je v slogu rutinerja odgovoril mladi branilec in v nadaljevanju pohvalil navijače. Tokrat jih je v Stožice prišlo nekaj več, skorajda dva tisoč. Bili so precej glasni.

Olimpija je na osmi domači tekmi v tej sezoni prišla do osme zmage. FOTO: Aleš Fevžer.

Rad bi osvajal lovorike in ostal čim dlje

“To je super, da se v Ljubljani vračajo gledalci na tribuno. Navijači nam veliko pomenijo. Super je videti, da se Stožice počasi polnijo. Spodbujajo nas, so z nami. To je tako za ekipo kot za Ljubljano in Slovenijo super,” pravi Ratnik, ki je zagotovo med tržno najbolj zanimivimi člani zdajšnje Olimpije. Ker ta potrebuje denar, se marsikdo seveda boji, da jo bo zapustil še pred koncem sezone.

“S tem se ne obremenjujem. Želim še igrati tukaj. Nočem nikamor. Hočem nabrati minute, da se čim bolj ustalim. Če bo kaj prišlo, se bomo skupaj usedli in videli, kako naprej,” je povedal o svoji prihodnosti. “Želim ostati čim dlje. Kako se odpre, bomo pa videli,” je za konec še dodal nogometaš, ki je z Olimpijo pogodbeno vezan do leta 2025.

Zadetki s tekme Olimpija – Koper:

1:0 Rui Pedro:

1:1 Bright Edomwonyi:

2:1 Svit Sešlar:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!