Mladi slovenski reprezentant se vrača v Fazanerijo

Nogomet 9. Jan 202417:21 0 komentarjev
Aljaž Antolin
Foto: Uroš Skaza

Aljaž Antolin po slabih treh letih zapušča Ljudski vrt in se vrača v Fazanerijo. 21-letnik bo tako znova zaigral za Muro. Mladi slovenski reprezentant je štajersko prestolnico zapustil brez odškodnine, pri Mariboru so si zagotovili delež ob naslednjem prestopu.

Aljaž Antolin priložnosti za dokazovanje v Mariboru ni dobil. Po vrnitvi Anteja Šimundže na klop vijolic je bil 21-letnik povsem na stranskem tiru, nekaj minut za dokazovanje je dobil le na pokalni tekmi proti Jurovskem Dolu. Informacije o tem, da Antolin razmišlja o tem, da bi svojo kariero nadaljeval izven Ljudskega vrta, so se torej izkazale za resnične.

Mladi slovenski reprezentant bo tako okrepil Muro. 21-letnik bo Maribor zapustil brez odškodnine, vijolice pa so si ob morebitnem naslednjem prestopu zagotovile delež od prodaje.

Antolin je bil član Maribora od poletja 2021. Najprej je bil za pol leta posojen v Beltince, v preteklih dveh letih pa v vijoličastem zbral 65 nastopov in dosegel dva zadetka.

“Z Aljažem smo skupaj preživeli precej časa, prispeval je svoj delež in smo ob trenutni situaciji skušali poiskati najustreznejšo rešitev. Izrazil je željo, da bi več igral in oživel kariero, ki je zaradi vmesne poškodbe ter pozneje manjše minutaže nekoliko zastala. Na igralnih mestih v zvezni vrsti imamo močno konkurenco in z Muro, klubom, s katerim dobro sodelujemo, smo sklenili dogovor, v katerem bomo fanta razvijali skupaj. Gre za prestop, pri katerem bomo imeli delež ob naslednjem prestopu. Če bo Aljaž naredil korak naprej na razvojni poti, bo zgodba pozitivna tako za igralca kot za oba kluba in se mu ob zaključku našega sodelovanja zahvaljujem za odnos, prijetne skupne trenutke ter želim uspešno nadaljevanje kariere,” je povedal športni direktor Marko Šuler.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!