Mlinarji potrdili dobro formo in vsaj začasno skočili na vrh

Nogomet 29. Jul 202222:17 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Gorice so v 3. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Kalcerju Radomljam z 0:1 (0:1).

V uvodnih minutah sta obe ekipi pokazali dokaj živahno tekmo z dogajanjem na eni in drugi polovici, vendarle pa pravih nevarnih strelov gledalci niso videli. Na trenutke so bili celo podjetnejši izbranci Mirana Srebrniča, slednji pa je moral tik pred tekmo iz začetne postave poklicati Etiena Velikonjo, ki ga je zamenjal Luka Vekić.

V 17. minuti je aplavz domačih pristašev požel Luka Baruca, ki pa je z diagonalnim strelom z desne strani za malo zgrešil cilj. Malce zatem je na drugi poskusil Madžid Šošić, toda Uroš Likar je bil na mestu. Je pa slednji spet posredoval v 25. minuti, toda le v noge Nedima Hadžića, ki je iz bližine žogo poslal v mrežo za svoj prvenec v slovenski ligi. Pozneje posebej nevarnih akcij ni bilo, velja omeniti še poskus Alessandra Ahmetaja v 26. minuti, toda Emil Velić ni imel veliko težav.

Nermin Basic
Foto: Aleš Fevžer

Uvod drugega polčasa ni prinesel razburjenj, izbranci Nermina Bašića so dobro zapirali vse dohode proti nevarnim conam na svoji polovici, tako da Novogoričani niso prihajali do pravih priložnosti. Zato pa so eno teh imeli gosti v 66. minuti, ko je Leon Sever streljal z glavo iz bližine, Likar pa je izvrstno reagiral.

V 75. minuti je po kotu do strela z glavo pri domačih prišel Denis Cerovec, toda žogo poslal točno v Velića. V 88. minuti so imeli gosti zaključno žogico, ko je Francesco Tahiraj poskusil z nizkim strelom z leve strani, a zgrešil (podobno pozneje tudi Luka Cerar). Pri domačih pa je v končnici s 30 metrov sprožil Nejc Mevlja, izkazal se je radomeljski vratar.

Gorica bo v 4. krogu 8. avgusta gostila Koper, Radomlje pa dan prej Muro.

Gorica – Kalcer Radomlje 0:1 (0:1)

Športni park, sodniki: Šabanagić, Kasapović, Vojska.

Strelec: 0:1 Hadžić (25.).

Gorica: Likar, Urbančič, Mevlja, Cerovec, Širok, Ahmetaj (od 86. Jukić), Hrka, Baruca (od 61. Ankrah), Krajnc (od 70. Obi), Leban (od 61. Bešir), Vekić.

Radomlje: Velić, Marković (od 57. Hrvoj), Vrhovac, Guček, Ševelj, Ćalušić, Čuić (od 79. Tahiraj), Nuhanović (od 57. Cerar), Sokler (od 66. Jazbec), Šošić (od 46. Sever), Hadžić.

Rumeni kartoni: Leban, Vekić, Ankrah, Urbančič; Ševelj, Čuić, Velić, Hadžić.

Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Novi Gorici:

Konec tekme v Novi Gorici!

75. minuta: Lepa priložnost za izenačenje Gorice! Po podaji s kota je streljal Cerovec, a žogo je poslal naravnost v naročje gostujočega vratarja.

Strel Cerovca:

66. minuta: Velika priložnost za Radomlje. V akciji sta bila dva rezervista. Celar je podal, z glavo je streljal Klemen, a se je izkazal Likar.

Strel Klemna:

48. minuta: Gorica je sprožila v okvir vrat Radomelj. Do strela je prišel Krajnc, a gostujoči vratar ni imel veliko dela.

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa! Vse najlepše akcije v prvem polčasu si lahko ogledate v spodnjih videih.

25. minuta: GOOOL! 0:1! Gorica je pretila, bila boljši nasprotnik, prvi pa so povedli gostje. Lepo je streljal Ševelj, vratar Gorice Likar je slabo posredoval, odbitek pa je v mrežo pospravil Hadžić.

Zadetek Hadžića:

19. minuta: Do prvega strela na tekmi so prišle tudi Radomlje. Po lepo oddani žogi Hadžića je streljal Šušić, a je bil Likar na mestu.

Strel Šušića:

17. minuta: Tudi tretja najlepša priložnost na tekmi prihaja iz vrt Radomelj. Spet je nevarno prodrl Baruca, streljal, a le za nekaj centimetrov zgrešil cilj.

Strel Baruce:

12. minuta: Spet je zapretila Gorica. Po lepem prodoru Baruce je do strela prišel Vekić, a tudi ta stel ni šel v okvir vrat Radomelj.

Strel Vekića:

4. minuta: Domačini so zapretili po podaji s kota. Ostro žogo v v kazenski prostor Radomelj poslal Ahmetaj, a žogo je na koncu švignila mimo vrat gostov in ostalo je pri začetnem izidu.

Priložnost Gorice:

Začetek tekme v Novi Gorici!

Začetni postavi:

#social-embed_1

#social-embed_2