Mojstrovina Svetlina za preobrat in veliko zmago Brava

Nogomet 19. Mar 202315:09
Foto: Aleš Fevžer

Nogometaši Brava so v Ljubljani v 28. krogu Prve lige Telemach premagali Gorico z 2:1 (0:0).

Nogometaši Brava so zadnjo zmago v prvenstvu zabeležili 6. novembra, na novo so morali čakati kar 12 tekem. Vmes so se znašli v boju za obstanek, mu pa lahka zmaga proti Gorici, neposrednemu tekmecu, da dodatni veter v tem boju. Derbi začelja je imel dva različna polčasa, v prvem ni bilo veliko razburjenja, v drugem pa se je začel z golom Gorice, vendar je Ljubljančanom s precej boljšo igro v nadaljevanju uspel preobrat.

Edino pravo priložnost v prvem delu je zapravil Beno Selan, ki je v gneči v kazenskem prostoru prišel do strela, toda žoga je zletela čez gol.

V 47. minuti pa so se razveselili goriški navijači. Tako kot prejšnji krog v Sežani so Novogoričani na začetku drugega dela prišli v vodstvo, po podaji Filipa Brekala iz prostega strela je z glavo vodilni zadetek dosegel Nejc Mevlja.

Če so vrtnice v Sežani prednost zadržale do konca, pa jim to v Ljubljani ni uspelo. Bravo je ponovil dobro igro iz drugega polčasa tekme med tednom proti Mariboru, za kar je bil tudi nagrajen.

Za prvi gol rumene ekipe v 54. minuti ima veliko zaslug David Flakus Bosilj, ki je na desni strani kazenske prostora lepo sprejel žogo, jo zavrnil v sredino, kamor je pritekel Martin Kramarič in z močnim strelom poslal žogo pod prečko.

V 62. minuti bi Flakus Bosilj lahko tudi sam dosegel zadetek, vendar je bil po podaji Selana z desne strani nespreten, toda njegovo napako je dve minuti pozneje popravil Tamar Svetlin, ki je bil natančen s strelom od daleč.

Kramarič je s prostega strela zadel vratnico, domači so imeli nato še nekaj priložnosti, Kramarič in Svetlin sta bila ves čas nevarna, a izid se ni več spremenil.

V naslednjem krogu po reprezentančnem odmoru bo Bravo gostoval v Kopru, Gorica bo gostila Maribor.

Bravo – Gorica 2:1 (0:0)

* Športni park Šiška, sodniki: Sagrković, Švarc, Kužnik.
* Strelci: 0:1 Mevlja (47.), 1:1 Kramarič (54.), 2:1 Svetlin (64.).
* Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring, Flakus Bosilj, Svetlin (od 90. Trontelj), Selan, Kramarič, Kurtović, Štor (od 78. Bušnja).
* Gorica: Dajčar, Agić, Andrejašič, Mevlja, Brekalo, Petrović (od 46. Junčaj), Hrka (od 78. Baruca), Ankrah, Stankovski (od 71. Krajnc), Kolobarić (od 63. Karrica), Velikonja (od 46. Vekić).
* Rumeni kartoni: Kurtović, Katinić; Andrejašič, Agić, Brekalo, Petrović.
* Rdeči karton: Andrejašić (82.).

Konec tekme!

82. minuta: Jan Andrejašić je prejel še drugi rumeni karton, gostje nadaljujejo z igralcem manj.

79. minuta: Svetlin bi skoraj dosegel še drugi gol, a je domačemu vratarju na pomoč priskočil Brekalo in žogo zbil s črte.

64. minuta: GOOOOOOL! Tamar Svetlin se je odločil za strel s kakšnih 25 metrov in z močnim strelom z desnico zadel povsem ob vratnico! Mojstrovina vezista za preobrat domačih!

62. minuta: Flakus Bosilj je imel izjemno priložnost, na robu petmetrskega prostora je bil povsem neoviran, a pri strelu zgrešil celo žogo! Neverjetno!

54. minuta: GOOOOL! Ni dolgo trajalo vodstvo gostov. Domači so odgovorili z močnim strelom Martina Kramarića pod prečko, potem ko ga je lepo zaposlil Flakus Bosilj.

47. minuta: GOOOOL! Po predložku Brekala s prostega strela je nerazumljivo povsem sam ostal Nejc Mevlja in z glavo neovirano meril v polno. Gostje so povedli iz prvega strela na tekmi.

Konec prvega polčasa. Malo priložnosti v prvih 45 minutah igre na stadionu ŽAK v Spodnji Šiški. Gorica ni sprožila niti enkrat samkrat.

19. minuta: Selan se je znova znašel v priložnosti in do strela prišel kakšnih pet metrov od gola, a bo pritisku obrambe ni uspel nameriti v okvir.

8. minuta: Selan je sprožil iz voleja po predložku iz kota, a meril naravnost v vratarja. Atraktiven poskus domačih.

Začetek tekme!

Začetni enajsterici:

Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring, Flakus Bosilj, Svetlin, Selan, Kramarič, Kurtović, Štor

Gorica: Dajčar, Andrejašič, Mevlja, Agić, Petrović, Brekalo, Hrka, Stanovski, Ankrah, Kolobarić, Velikonja

Komentari

Vaš komentar