Mura zaradi hujših kršitev suspendirala vratarja

Nogomet 22. Maj 20227:48 > 7:57 0 komentarjev
Marko Zalokar
Marko Zalokar je v Muri zamenjal Matka Obradovića. Foto: Jure Banfi

Mura je pred tekmo zadnjega kroga Prve Lige Telemach v Fazaneriji proti Mariboru, ki jo morajo vijolični nujno dobiti, če želijo po dolgem času spet dvigniti lovoriko, suspendirala vratarja Marka Zalokarja.

“Zoper Marka Zalokarja je bila zaradi hujših kršitev profesionalne pogodbe podana prijava na disciplinsko komisijo DNŠ Mura. Ta je igralcu izdala sklep o suspenzu. Zalokar je suspendiran in umaknjen iz ekipe, ker se je, po njegovi izjavi, dogovoril za podpis pogodbe z Mariborom in odločno odklonil igranje na tekmi 36. kroga Prve lige Telemach, ko v Fazaneriji gostuje ravno njegov novi delodajalec,” so svojo odločitev pojasnili pri Muri.

Dodali so, da so 31-letnemu Zalokarju, ki je v tej sezoni branil na 12 tekmah, ponudili novo pogodbo, a do dogovora ni prišlo, še več, nekdanji član Krškega je klubu v soboto povedal, da odhaja Mariboru in odklonil udeležbo na nedeljski tekmi na Fazaneriji.

Mura je odločena odgovoriti na takšne distrakcije

“Ne glede na neprijetno situacijo imamo v klubu pripravljeno rešitev in smo maksimalno motivirani za nedeljsko tekmo, kjer bomo storili vse, da na pravi način odgovorimo na takšne in drugačne distrakcije,” so odločeni pri aktualnih slovenskih prvakih.

Obračun med Muro in Maribor se bo v Fazaneriji začela ob 17.30. Vijolični morajo zmagati, če želijo sami odločati o svoji usodi, na napako čete Radovana Karanovića pa bo v Šiški čakal drugouvrščeni Koper. Maribor ima pred zadnjim krogom točko več od Kopra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!