Na klop Olimpije se seli sloviti Španec

Nogomet 3. Jul 202220:01 > 20:10 3 komentarji
Prav veliko besed s strani Alberta Riere. FOTO: Guliverimages.

Albert Riera, nekdanji sloviti španski nogometaš, ki je v Sloveniji pred leti že bil v igralski vlogi, bo jutri uradno imenovan za novega trenerja Olimpije, na klopi katere bo nasledil Roberta Prosinečkega.

Real Madrid, Barcelona, Sevilla. To so sloviti klubi iz nogometne preteklosti Roberta Prosinečkega, zdaj že nekdanjega trenerja Olimpije, a nič manj zveneča niso niti imena nekdanjih klubov človeka, ki ga bo nasledil.

Iz zanesljivih virov smo izvedeli, da se v Slovenijo vrača nekdanji nogometaš Liverpoola, Manchester Cityja in španski reprezentant Albert Riera, ki je pred leti šokiral s prihodom v slovensko ligo in kratek čas nosil dres najprej Zavrča in potem tudi Kopra, pri katerem je leta 2016 končal bogato nogometno pot.

40-letni Riera je danes že podpisal pogodbo z Olimpijo, jutri ob 11. uri pa bo predstavljen na novinarski konferenci v Stožicah.

Pri Galatasarayju je bil pomočnik Španca Domeneca Torrenta. FOTO: Guliverimages.

Medtem ko je njegova nogometna pot zelo bogata, ob Liverpoolu in Manchester Cityju je igral tudi za Olympiacos, Espanyol, Galatasaray, Watford, Udinese in še nekatere klube, osvojil pa kup lovorik, je njegov trenerski opus precej bolj bog.

Do zdaj je, v vlogi pomočnika, delal zgolj pri velikanu turškega nogometa Galatasarayju, pri katerem je bil v zadnjih dveh letih. Pogodbo z Istanbulčani je prekinil pred dnevi, zdaj pa nov izziv očitno našel v Ljubljani.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje