Najuspešnejši trener slovenske lige je Radovan Karanović

Nogomet 10. Maj. 202216:001 komentar
Delite:
Radovan Karanović je po odstotku osvojenih točk trenutno najuspešnejši trener v prvenstvu.

Dva kroga pred koncem prvenstva smo trenerje desetih slovenskih nogometnih prvoligašev razvrstili po uspešnosti glede na število osvojenih točk v tej sezoni, odkar so prišli v klube. Preverite, kdo je najboljši in kdo najslabši.

Čeprav v zadnjih tednih v nogometni javnosti ne kotira visoko, saj njegovemu Mariboru v lovu na tako želeno prvenstveno lovoriko ne kaže najbolje, je Radovan Karanović po odstotku osvojenih točk trenutno najuspešnejši trener slovenske nogometne lige v sezoni 2021/22.

Na klop Maribora je 53-letni trener Maribora sedel konec septembra lani, v 10. prvenstvenem krogu. Od takrat je v 25 prvenstvenih tekmah zbral 15 zmag, 6 remijev in 4 poraze. Dva od teh proti Bravu, ki ga je v Ljubljani premagal tudi pretekli konec tedna, po enega pa proti Olimpiji in Muri.

Karanović je od 75 točk, ki so bile na voljo, z Mariborom osvojil 51 točk, kar znaša 68 odstotkov točkovnega izkupička, ki je bil v tem času na voljo.

Na drugem mestu je trener Olimpije Robert Prosinečki, čigar uspešnost je le odstotek slabša, 67 odstotna, a je ob tem treba upoštevati, da je vzorec tekem, ki jih je vodil sloviti Hrvat, precej manjši. Ljubljančane je vodil na vsega šestih tekmah, zbral je 4 zmage in 2 poraza.

Šele na tretjem mestu najdemo trenerja Kopra Zorana Zeljkovića, ki v zadnja dva prvenstvena kroga vstopa kot vodilni prvoligaš in ima vse v svojih rokah, da na Bonifiko drugič po letu 2010 prinese najpomembnejšo slovensko nogometno lovoriko.

Zeljković je eden od le treh trenerjev, ki so v tej sezoni v slovenski ligi na klopi enega kluba od začetka sezone. V 34 tekmah je zbral 19 zmag, 9 remijev in 6 porazov. Njegova uspešnost je 65 odstotna.

Četrti je Damir Čontala, ki je po odhodu Anteja Šimundžo pozimi sedel na klop prvakov iz Murske Sobote. Muro je vodil na 15 tekmah. Zbral je 8 zmag, 3 remijev in 4 poraze, kar prinaša 60 odstotno uspešnost.

Peti je še en trener, ki je v klub prišel pozimi, in sicer Nermin Bašić, ki je z Radomljami hit drugega dela prvenstva in si je že zagotovil obstanek med prvoligaši. Bosanski trenerski povratnik v prvo slovensko ligo je z Radomljani na 14 tekmah zbral 6 zmag, 5 remijev in 3 poraze. Njegova uspešnost je 55 odstotna.

Na šestem mestu je Simon Rožman, ki je v Celje prišel pozimi in z njim v 14 tekmah zbral 6 zmag, 1 remi in 7 porazov, kar znese 45 odstotkov vseh možnih točk.

Sedmo mesto na lestvici pripada drugemu trenerju, ki je v svojem klubu neprekinjeno od začetka sezone. Dejan Grabić je z Bravom na 34 tekmah ob 12 zmagah, 9 remijih in 13 porazih osvojil 45 od 102 točk, kar znese 44 odstotno uspešnost.

Na osmem mestu je še tretji trener, ki je zraven od začetka sezone. Dejan Djuranović je z Domžalami v 34 tekmah ob 11 zmagah, 10 remijih in 13 porazih osvojil 43 točk. Njegova uspešnost je 42 odstotna.

Zadnjeuvrščena na lestvici od preostale osmerice precej odstopata.

Dušan Kosić je, odkar je v prvi polovici lanskega septembra z osmim prvenstvenim krogom prišel na klop Tabora v Sežano v 27 tekmah ob 5 zmagah, 7 remijih in 15 porazih zbral vsega 27 odstotka možnih točk.

Še precej slabši, a tudi ob veliko manjšem vzorcu, je učinek Aluminija pod vodstvom Roberta Pevnika, ki je v Kidričevem trenersko vlogo prevzel pred mesecem in pol, a do zdaj v sedmih tekmah osvojil vsega točko, kar znese mizernih 5 odstotkov izkupička, ki je bil na voljo.

Učinek trenutnih trenerjev prvoligašev v tej sezoni

Radovan Karanović: 15 zmag, 6 remijev, 4 porazi (2,04 točke na tekmo)

Robert Prosinečki: 4 zmage, 2 poraza (2 točki na tekmo)

Zoran Zeljković: 19 zmag, 9 remijev, 6 porazov (1,94 točke na tekmo)

Damir Čontala: 8 zmag, 3 remiji, 4 porazi (1,8 točke na tekmo)

Nermin Bašić: 6 zmag, 5 remijev, 3 porazi (1,64 točke na tekmo)

Simon Rožman: 6 zmag, 1 remi, 7 porazov (1,36 točke na tekmo)

Dejan Grabić: 12 zmag, 9 remijev, 13 porazov (1,32 točke na tekmo)

Dejan Djuranović: 11 zmag, 10 remijev, 13 porazov (1,26 točke na tekmo)

Dušan Kosić: 5 zmag, 7 remijev, 15 porazov (0,81 točke na tekmo)

Robert Pevnik: 1 remi, 6 porazov (0,14 točke na tekmo)

Komentari

Vaš komentar