Negotova prihodnost enega glavnih adutov Olimpije

Nogomet 22. Feb 202313:55
FOTO: Aleš Fevžer.

Praktično vsaka nevarna akcija nogometašev Olimpije v tej sezoni nosi podpis Maria Kvešića. 31-letni vezist je eden izmed najboljših posameznikov ne le zasedbe zmajev, ampak celotne Prve lige Telemach. A navijače Olimpije skrbi dejstvo, da se zeleno-beli osemnajstici z mesecem junijem izeka pogodba. Kakšna bo njegova prihodnost?

Prah po večnem derbiju se še zdaleč ni polegel. Trener zmajev Albert Riera glasno opozarja na to, da je bila njegova ekipa oškodovana, z odmevno, a roko na srce ne najbolj posrečeno, izjavo za javnost mu je pritrdilo tudi vodstvo kluba. Nogometni čas pa zelo hitro teče naprej in danes zeleno-bele čaka nova tekma. V Stožice prihaja zadnjeuvrščena Gorica, pri kateri je na vidiku trenerska zamenjava, predvsem pa Primorci nujno potrebujejo točke v boju za obstanek. Zeleno-bele na poti do zmage niti približno ne čaka lahka naloga.

To priznava tudi Mario Kvesić, v tej sezoni ena izmed osrednjih figur izjemno uspešne sezone Ljubljančanov: “Atmosfera ostaja dobra. Derbi je bila tekma, ki bi nam lahko prinesla tri točke, enako velja tudi za tekmo z Gorico. Ni razloga, da bi se vzdušje pokvarilo. Proti Gorici nas zanimajo samo tri točke, ki bi stvari spet postavile na svoje mesto. A ne bo lahko, nasprotnik deluje vse bolj organiziran, tudi nevarnejši. 90 % ljudi v Sloveniji pričakuje zmago Olimpijo, a ta pritisk moramo prenesti in biti odgovorni. Vse je v naših rokah, mi smo tisti, ki moramo na terenu pokazati, da smo boljši.”

V tej sezoni je Mario Kvesić (na fotografiji desno) dosegel sedem zadetkov in prispeval še šest asistenc.

Nova pogodba? Želim ostati v Olimpiji

Čeprav je v zasedbi zmajev trenutno vse osredotočeno na zgoščen ritem tekem, nam pogled naprej pravi, da se poleti v kadru Olimpije obetajo precejšnje spremembe. Ljubljančanom ne manjka nogometašev, ki so zelo zanimivi tujim klubom, pod velik vprašaj pa je postavljena tudi prihodnost Maria Kvesića, ki mu s koncem sezone poteče pogodba s trenutno krepko vodilno ekipo lige.

“Zame je najbolj važno to, da sem srečen v Olimpiji. Ni razloga, da ne bi ostal. S klubom smo začeli pogajanja in videli bomo, kaj se bo zgodilo. Nimam razlogov, da bi za vsako ceno zapuščal Olimpijo. Tu sem srečen in v prihodnosti se vidim v Olimpiji. A videli bomo, kaj se bo zgodilo do poletja. To ni v mojih rokah. Ostajam pa optimist, da bom tudi v prihodnosti del kluba,” vpogled v svoje razmišljanje o nadaljevanju kariere ponuja 31-letnik.

Krasen prodor in zadetek Maria Kvesića v 17. krogu proti Domžalam

Komentari

Vaš komentar