Nogometaši Maribora sporočajo: Vzeli so nam naše pike! (VIDEO)

Nogomet 27. Mar 202413:20 3 komentarji
NK Maribor
NK Maribor. Foto: Jure Banfi

Odnos med NK Maribor in Nogometno zvezo Slovenije se zaostruje.

Čeprav je od navijaškega incidenta na tekmi med Muro in Mariborom minil že več kot mesec dni, se bodo repi po njem vlekli še kar nekaj časa.

Nogometna zveza Slovenije je Mariborčanom naložila hudo kazen in za štiri domače tekme zaprla Ljudski vrt, za zeleno mizo je Mura dvoboj dobila s 3:0. Poleg tega so morale vijolice v blagajno NZS prispevati še 25.000 evrov. Mariborska pritožba na kazen je bila neuspešna, razlog pa banalen oziroma birokratski. Pritožbo naj bi namreč podpisal nekdo, ki za to ni imel pravih pooblastil.

Jure Banfi
Vijolice pomladi na igrišču kažejo bistveno boljšo podobo kot jeseni, jezijo pa jih odločitve NZS. Foto: Jure Banfi

Mariborčani so se na razsodbo ostro odzvali in trditve, da Matjaž Kirbiš ni bil pooblaščen kot zakoniti zastopnik kluba, označili za neutemeljene. Zdaj je šel klub še korak naprej. V teh dneh namreč vijolice organizirajo 1. miting, s katerim bodo Štajerci opozorili na krivice, ki jih po njihovem mnenju klubu povzroča nogometna zveza Slovenije. Dogodek bo izpeljan ob robu petkove tekme z Radomljami, ta bo seveda potekala pred praznimi tribunami, nanj pa z udarnimi besedami vabijo tudi nekateri prepoznavni obrazi vijoličaste slačilnice.

“Vzeli so nam naše pike. Zaprli so vam vaše tribune. A vseeno bomo skupaj. Prvi miting, jug, Ljudski vrt. V petek, od 16.00 naprej. Mi smo Maribor!” so sporočili Maks Barišič, Lan Vidmar, Sven Šoštarič Karić, Ažbe Jug in Martin Milec.

Na Sportklubu podrobneje raziskujemo ozadje zavrnjene pritožbe NK Maribor, glede kazni Nogometne zveze Slovenije. Oba akterja zgodbe smo prosili za dodatna pojasnila. Odgovore objavimo takoj, ko jih prejmemo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje