Nova trenerska žrtev v prvi ligi: Ekspresno slovo velikana

Nogomet 17. Apr 202316:19 1 komentar
Edouardo Reja
Edoardo Reja o slovenski ligi nima najboljšega mnenja. FOTO: Profimedia.

Veter sprememb v nogometni Novi Gorici je znova zapihal s polno sapo. S klopi ekipe iz mesta vrtnic je odnesel Edyja Rejo, ki ga je zamenjal nekdanji trener Celja Agron Šalja.

Potem ko so v začetku marca iz ND Gorica sporočili, da bo klubsko legendo Mirana Srebrniča v zaključku sezone zamenjal italijanski trenerski maček Edy Reja, so se le dober dni kasneje odločili za novo spremembo.

Po vsega sedmih tekmah na klopi ekipe iz slovenskega Las Vegasa je Reja postal preteklost kluba. 77-letnik, ki je v preteklosti vodil številne italijanske prvoligaše, med drugim tudi Napoli in Atalanto, je sicer sijajno začel svoj mandat na klopi moštva iz severne Primorske in na prvih treh tekmah premagal Celje in sežanski Tabor ter remiziral z Muro.

Sportklubov intervju, ki je nastal v začetku aprila – Edoardo Reja: Žal mi je, da nisem postal selektor Slovenije

Nasvidenje Reja, dobrodošel Šalja

A sledil je niz štirih zaporednih porazov (Bravo, Maribor, Radomlje in Koper), novo vodstvo kluba, ki deluje pod taktirko investitorja Georga Juncaja, pa je pet krogov pred koncem povleklo ročno zavoro. Kar so zjutraj objavili kolegi iz časnika EkipaSN, je kasneje tudi po naših informacijah postalo realnost. Edoarda Rejo je na klopi Goričanov zamenjal Agron Šalja, ki že vodil današnji trening.

“Vesel in hvaležen sem, da sem dobil povabilo s strani kluba. Ne glede na situacijo na lestvici, je to klub, ki je že veliko naredil za slovenski nogomet. Ima velik potencial. Upam in verjamem, da bomo tudi v naslednji sezoni igrali v tem rangu tekmovanja,” je ob podpisu za Gorico dejal Vevčan.

Agron Šalja, nekdanji trener Celja

50-letnik je bil že po slovesu Srebrniča med resnimi kandidati za trenerja Gorice, v preteklosti pa je že uspešno rešil nogometno usodo slovenskega prvoligaša, ko je v sezoni 2020/2021 med elito obdržal Celje. Tokrat ga v iskanju obstanka po rednem delu sezone čaka domala misija nemogoče, saj Goričani za osmouvrščenimi Radomljami zaostajajo za velikih devet točk.

V prvi vrsti bo tako naloga Šalje osvojitev 9. mesta, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek v Prvi ligi Telemach. Trenutno so vrtnice na začelju lestvice točkovno poravnane s sežanskim Taborom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje