NZS umirja strasti – Olimpija za zdaj brez kazni

Nogomet 6. Okt 202213:36 0 komentarjev
FOTO: Aleš Fevžer.

Skozi jutranje črne oblake Olimpije je posijal žarek sonca. Nogometna zveza Slovenije se je odzvala na današnje medijsko poročanje in pojasnila protokole Uefe, po katerih bo morebitna kazen Olimpiji, če bo nje dejansko prišlo, v veljavi šele v koledarskem letu 2023.

Očitno z za danes napovedano kaznijo NK Olimpija Ljubljana zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti vendarle ne bo nič. Vsaj tako gre sklepati po sporočilu Nogometne zveze Slovenije, ki se je odzvala na današnje medijske zapise o tem, da bo Evropska nogometna zveza kaznovala zeleno-bele z odvzemom točk. 

“Vsi štirje klubi, ki so v sezoni 2022/23 nastopali v evropskih pokalih, so zaradi nastopa v Evropi podvrženi finančnemu nadzoru Evropske nogometne zveze (UEFA). Klubi morajo o poravnavanju obveznosti do zaposlenih in odvisnih oseb ter iz naslova prestopov igralcev UEFI prvič poročati po stanju na dan 30. 6., drugič pa po stanju na dan 30. 9., z rokom za oddajo drugega poročila do 18. 10. 2022,” so se na medijske zapise odzvali iz pisarn na Brdu pri Kranju.

NZS.si

“Po drugem poročilu sledi odločitev Uefinega odbora za finančni nadzor (CFCB), ki med drugim odloči tudi o morebitnem dodatnem poročanju po stanju na dan 31. 12. ter v okviru svojih pristojnosti tudi o morebitnih sankcijah,” še dodajajo pri NZS.

Kot smo danes že poročali, uradni postopki proti zmajem še niso stekli, sporočilo o postopkih Uefe pa pomeni, da ima Olimpija še kar nekaj časa za reševanje zaostalih obveznosti, vsaj v jesenskem delu sezoni pa ji očitno z naslova Uefe kazni ne grozijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!