Uefa danes z navodili NZS o kazni, ki bo pretresla Olimpijo

Nogomet 6. Okt 202210:49 1 komentar
FOTO: Aleš Fevžer.

Kar so bile v zadnjih tednih govorice, so danes črni oblaki nad NK Olimpija Ljubljana. Vodilni ekipi Prve lige Telemach zaradi plačilne nediscipline grozi kazen Uefe. Kazen je torej realnost, odprto vprašanje pa je, kakšna bo in kdaj jo bodo zmaji prejeli.

Olimpijina dominantnost na igrišču ter neverjetna serija zbiranja točk bosta morda zaman. Kar so namreč varovanci Alberta Riere priigrali na igrišču, so namreč zakockali v pisarnah kluba. Kot poroča EkipaSN, Olimpiji zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti grozi kazen Uefe.

Kakšna bo vsebina kazni?

V zmajevem gnezdu so se nakopičili neplačani računi. Največja težava so dolgovi do nekdanjih trenerjev – Sava Miloševića, Dina Skendra in Roberta Prosinečkega. Ti so tudi razlog, da so se prižgali alarmi Evropske nogometne zveze. Ta bo po v kratkem poslala Nogometni zvezi Slovenije natančne smernice o tem, kakšni so postopki, bo katerih Olimpijo morda čaka celo najhujša nogometna kazen – odvzem točk.

Večji del tega, kar je Riera ustvaril na igrišču, se bo “sesulo” čez noč …

Sprva naj bi zmaji izgubili dve. Po treh dneh, če zadeve ne bodo urejene, pa še velikih sedem točk! To bi kar naenkrat pomenilo, da bi vodilno pozicijo na lestvici prevzeli Celjani, Olimpija pa bi bila točkovno izenačena s Koprom. Kljub katastrofalnemu uvodu v sezono bi bil v igri za ubranitev naslova znova tudi Maribor …

Se bo Olimpija pravočasno izognila prepovedi nastopanja v Evropi?

Kmalu lahko pričakujemo tudi prve odzive najpomembnejših akterjev zgodbe. Torej Nogometne zveze Slovenije in Olimpije. Uradni postopki o odvzemu točk še niso stekli. Skratka, že danes bo Uefa predstavila svojo odločitev in kmalu bo jasno, kaj vse je doletelo zmaje. Za zdaj se bodo lahko zeleno-beli po naših informacijah izključitvi iz evropskih tekmovanj za prihodnjo sezono, o kateri poroča EkipaSN, še izognili.

Če bodo seveda plačali vse večje število neporavnanih obveznosti. Nič čudnega, da se v Ljubljani že nekaj časa govori o tem, da v vodstvu zmajev iščejo nove investitorje. Ti v zmajevo gnezdo prihajajo na pobudo Zorana Jankovića, ki je vse bolj vpleten v delovanje nogometne Olimpije. Oziroma v njeno reševanje …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje