Ob 16:45: Maribor bo proti Gorici iskal začasni skok na vrh

Prva liga 15. Maj. 20219:38 > 11:06
Delite:
Mariborčani so po porazu v prvenstvu proti Domžalam izgubili tudi v pokalu.

Nogometaši Maribora bodo danes ob 16:45 v Ljudskem vrtu gostili zadnjeuvrščeno Gorico. Morebitna zmaga bi vijolice začasno ponesla na vrh prvenstvene lestvice.

Tri kroge pred koncem Mariborčani ne odločajo več sami o svoji usodi. Škarje in platno so iz rok izpustili prejšnji teden, ko so remizirali v Stožicah. Olimpija se v 34. krog podaja z dvema točkama prednosti.

Maribor se bo danes pomeril z Gorico, ki je na tekmi prejšnjega kroga presenetljivo ugnala Domžalčane in tako ohranila teoretične možnosti za obstanek v ligi.

Vijolice so se z Gorico v tej sezoni pomerile trikrat. Dvakrat so slavili Štajerci, ena tekma pa se je končala z remijem.

Trener Maribora Simon Rožman zatrjuje, da se v njegovem taboru ne obremenjujejo s stanjem na lestvici, pač pa se osredotočajo samo na današnjo tekmo z Gorico:

“V mislih je samo Gorica. Ne maram umetnih rotacij z namenom, da se koga odpočije. Ne bo preračunljivosti, saj imamo mlado ekipo, ki bi morala energetsko odgovoriti na zahteve zadnjih treh tekem. Gorica še ima možnost, da ostane v ligi. Opozorilo je zmaga proti Domžalam, zato je prednost na papirju treba potrditi tudi na igrišču.”

Ekipa iz mesta vrtnic realnih možnosti za obstanek nima, toda zagotovo si  Primorci sezono želijo končati v stilu. V kolikor bi danes iztržili pozitiven rezultat, bi napravili veliko uslugo Olimpiji, ki bo jutri gostovala na Stadionu Z’Dežele pri Celju. Tretjeuvrščena Mura, ki za vodilno Olimpijo zaostaja za tri točke, bo danes gostovala v Kidričevem.

 

Komentari

Vaš komentar