Ob odhodu v Turčijo dobre in slabe novice za Šimundžo

Nogomet 19. Jan 202419:50 1 komentar
Ante Šimundža skupaj z Markom Šulerjem zaključuje prvi del prenove kadra NK Maribor. Foto: Uroš Skaza

Nogometaši Maribora so danes začeli 'misijo Belek 2024', katere cilj je čim boljša priprava na drugi del sezone Prve lige Telemach. Še pred potjo v Turčijo pa je trener vijolic izvedel nekaj dobrih in nekaj slabih novic o zdravstvenem kartonu. V ozadju se znova pripravljajo tudi nekateri kadrovski premiki.

Nogometaši Maribora so v spremstvu obilne snežne pošiljke, ki bi verjetno popolnoma ohromila njihove treninge pred začetkom drugega dela sezone Prve lige Telemach, odpotovali v turški Belek, kjer jih čaka osrednji del priprav na drugi del tekmovalnega obdobja.

Že nekaj dni pred odhodom je trener Ante Šimunžda sporočil dobre novice, da se bosta z ekipo v Turčijo preselila tudi dlje časa poškodovana Gregor Sikošek in Martin Milec. Še posebej slednji je zelo blizu vrnitve v tekmovalni ritem in strateg vijolic bo zagotovo vesel kapetanovega povratka v zasedbo Maribora. Hujša narava poškodbe Gregorja Sikoška slednjemu še ne dovoljuje treningov s polno obremenitvijo, a je njegova rehabilitacija po hudi poškodbi kolena za zdaj zelo uspešna in ga lahko pomladi vendarle znova pričakujemo v vijoličastem dresu.

Gregor Sikošek se počasi vrača v tekmovalni pogon. Foto: Aleš Fevžer

Poškodovan je Lorber, zdrav pa očitno Kluiters

Je pa za nekaj slabe volje pri trenerju Maribora poskrbela novica o tem, da bo zaradi poškodbe mišice nekaj tednov odsoten mladi slovenski reprezentant Marcel Lorber. 19-letnik bo zaradi rehabilitacije izpustil priprave v Turčiji, kjer ne bo niti dlje časa odsotnega Beharja Fete.

Bosta pa po drugi strani del vijoličaste odprave dva nogometaša, ki sta na preizkušnji. To bo že napovedani nizozemski branilec Luuk Kluiters, ki je imel v zadnjih dneh sicer nekaj zdravstvenih težav in je izpustil tekmo z Nafto, je pa očitno dovolj nared, da z ekipo odpotuje v Belek.

Prvi uraden signal iz Ljudskega vrta, da bi lahko Luuk Kluiters postal okrepitev Maribora – Nizozemec potuje v Turčijo. Foto: Guliverimages

Vijolice so se na napakah nekaj že naučile

Tam se bo po poročanju EkipeSN vijoličasti zasedbi pridružila tudi težko pričakovana potenciala okrepitev napada. Gre za Edgarda Beugreja, napadalca iz Slonokoščene obale, ki bo skušal prepričati Anteja Šimundžo in Marka Šulerja v to, da mu ponudita pogodbo. Očitno so se vijolice nekaj naučile na primeru Ishaqa Rafiuja, ki je bil pripeljan brez preizkušnje in se je izkazal za ‘mačka v žaklju’ ter je še vedno ujet v Nigeriji in ni del mariborske ekipe.

Bo pa priložnost za dodatno dokazovanje v Turčiji vendarle dobil Erico Castro, ki je sicer prav tako na izhodnih vratih Ljudskega vrta. Jasno pa je, da se v moštvo ne bo vrnil še en mariborski polom na nogometni tržnici. Vladan Vidaković je svoje v dresu Maribora že odigral in bo v kratkem zamenjal delodajalce. Po naših informacijah se seli v Švico.

28 igralcev Maribora na poti v Turčijo: Jug, Bergsen, Zalokar, Doroshenko, Milec, Širvys, Žinič, Mitrović, Uskoković, Watson, Vidmar, Kluiters, Strajnar, Sikošek, Urata, Vrhovec, Pihler, Dizdarević, Čuk, Bourlès, Božić, Soudani, Iličić, Barišić, Laušić, Kolar, Castro in Jakupović.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje