Odločitev je padla, Ljubljančana bo zamenjal Ljubljančan

Nogomet 7. Maj 202415:25 2 komentarja
Dusan Kosic
Foto: Aleš Fevžer

V tem trenutku sta v Prvi ligi Telemach izpraznjeni dve mesti glavnega trenerja. Eno bo kmalu zapolnjeno. Namesto Dušana Kosića bo na klop Domžal sedel Erik Merdanović.

Dogajanje v Prvi ligi Telemach je zadnje tedne tako pestro, da vam nihče ne more zameriti, če ste nemara pozabili na to, da NK Domžale trenutno nimajo glavnega trenerja.

V začetku aprila so se namreč ravbarji, potem ko so se po nizu slabih rezultatov nevarno približali coni izpada, poslovili od Dušana Kosića. Vajeti moštva je začasno prevzel Matej Podlogar in svojo nalogo opravil zelo dobro. Na sedmih tekmah je trikrat zmagal, skalp je vzel Bravu, Kopru in tudi Celju, temu dodal še remi z Mariborom in skrbi glede obstanka v ligi so bile za rumeno družino preteklost.

Matej Podlogar
Matej Podlogar je skupaj s svojimi pomočniki opravil zelo dobro delo. Foto: Aleš Fevžer

Domžalčani bodo predstavili novinca

Relativno svežega nogometnega upokojenca smo po dobrih rezultatih tudi mediji malce dražili z vprašanji, ali bo postal celo stalna rešitev na klopi rumene družine. V ozadju so se namreč širile govorice o tem, da bodo Domžalčani na mesto glavnega trenerja imenovali nekoga iz domače nogometne stroke. Razlog naj bi tičal v prepričanju klubskih odločevalcev, da je prvo moštvo v zadnjih letih najvidnejše rezultate dosegalo ravno z domačimi trenerji.

Po naših informacijah je zdaj padla dokončna odločitev. Domžale bodo po sezoni na mesto glavnega trenerja zares imenovale strokovnjaka iz domače nogometne piramide. A to ne bo niti Darko Birjukov, ki je z domžalskim ‘manjšim bratom’ Dobom osvojil naslov v 3. SNL – zahod, niti Dejan Djuranović, ki je vodil mladinsko moštvo. Domžale bodo javnosti predstavile popolnoma novo ime v članskem nogometu.

To bo Erik Merdanović, ki je doslej vodil domžalsko mladinsko šolo. Ljubljančan, ki je v preteklosti deloval v Iliriji in Brinju, Domžalam pa se je pred letošnjo sezono pridružil iz Radomelj, bo vodenje članske ekipe Domžal po naših informacijah prevzel na začetku poletnih priprav.

erik-merdanovic
Erik Merdanović. Foto: NK Domžale

Če ne bo posebnega zasuka, bodo del strokovnega štaba prvega moštva ostali tudi Matej Podlogar, pomočnik Amir Botonjić in trener vratarjev Dejan Milić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje