Slovenca na naslovnici slovite Gazzette, v ospredju Šeško

Nogomet 7. Maj 20248:47 0 komentarjev
Benjamin Šeško
Foto: Profimedia

Redko se zgodi, da se slovenski športnik znajde na naslovnici italijanskega časnika Gazzetto dello Sport. Še bolj edinstvena pa je situacija, ko prvo stran tega medija krasita kar dva Slovenca s sončne strani Alp. Tako se je zgodilo v današnji, torkovi objavi.

Eden najbolj prepoznavnih časopisov na svetu danes v javnost pošilja novico, da so se pri AC Milanu resno ogreli za usluge slovenskega nogometaša Benjamina Šeška. 20-letni Radečan, trenutno član nemškega Leipziga, ima vse, kar rdeče-črni iščejo: mladost in zadetke. Zato so se v lov za njim podali že v začetku maja.

Kot dodajajo novinarski kolegi slovitega rožnatega medija, ne gre zgolj za milansko domišljijo, temveč zelo resno prestopno tarčo. Šeško ima pri rdečih bikih klavzulo v višini 50 milijonov evrov, Milančani pa naj bi bili resno pripravljeni vložiti vanj.

“Napadalec Leipziga ima vse možnosti, da zapolni praznino v napadu Milana. Olivier Giroud je pravzaprav že bivši, Luka Jović pa ima značilnosti, da postane odličen asistent. Tako so po letih iskanja Milančani končno našli napadalca prihodnosti: Šeško ima šele 20 let, a obenem je že večkrat dokazal svoje kakovosti pred golom. 12 golov v bundesligi, po dva v ligi prvakov in nemškem pokalu,” slovenskega reprezentanta ne uspejo prehvaliti Italijani in dodajajo.

“Milan je pripravljen vložiti veliko denarja. V tem primeru bi šlo za investicijo z malo tveganja: Šeško je več kot le obljuba.”

Naslovnica torkove izdaje Gazzette:

Cena novega čudežnega dečka slovenskega nogometa bi lahko poleti, sploh ob morebitnih odličnih nastopih na evropskem prvenstvu, narasla vse do 75 milijonov evrov. To bi bil za rossonere tudi prestopni rekord, s čimer pa v klubu iz Lombardije naj ne bi imeli težav.

Ni edini

Šeško, glavna novica tako na tiskani izdaji Gazzette kot tudi njene spletne različice, pa ni edini Slovenec na današnji naslovnici tega medija. Na njej je svoj prostor znova našel kolesar Tadej Pogačar, ki vodi na dirki po Italiji. “Pogačarjev šov brez meja,” so zapisali ob fotografiji slovenskega asa v rožnati majici, ki je tudi v tretji etapi Gira poskrbel za pestro dogajanje v zaključku. 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!