Olimpija najstnika poslala v Troyes!

Nogomet ostalo 31. Jan 20219:12 0 komentarjev
Enrik Ostrc
Enrik Ostrc

Enrik Ostrc je prestopil v ES Troyes AC, ki je del City Football Groupa. Francoski drugoligaš bo talentiranega 18-letnika posodil nazaj k Olimpiji.

Ostrc je nase opozoril že na svojem debitantskem nastopu v dresu Olimpije, ko je proti Tabor Sežani dosegel izjemen zadetek. Suveren debi pa ni bil naključje, saj je mladi vezist nadaljeval z odličnimi predstavami v zeleno-belem dresu. Za Olimpijo je v lanski sezoni zbral 11 nastopov v letošnji pa je 11 prvenstvenim dodal še enega pokalnega in dva v kvalifikacijah za Evropsko ligo ter uspel vzbuditi pozornost City Football Groupa, ki si med drugim lasti tudi angleškega velikana Manchester City.

Nogometaš vezne linije je odslej član francoskega kluba Troyes, ki je trenutno prvi v tamkajšnji Ligue 2. 18-letnik pa bo še naprej igral v dresu Olimpije, saj ga bo Troyes za sezono in pol posodil nazaj v zmajevo gnezdo.

Ob sklenitvi dogovora je za uradno spletno stran ljubljanskega kluba dejal: “Zadovoljen sem, da se je vse uredilo. Rad bi se zahvalil Olimpiji za priložnosti za igro, da so me lahko sploh opazili drugi klubi. Posebna zahvala gre moji družini, ki mi je skozi vsa leta stala ob strani in me podpirala. Zelo sem srečen, da sem dobil potrditev dobrega dela in se že veselim novih izzivov. Zaenkrat ostajam v Olimpiji, pri kateri sem si ustvaril številne lepe spomine. Najlepši je seveda tisti z debija, ki je bil res izjemen. Nikoli nebom pozabil tudi osebja, od ekonomov pa do fizioterapevtov, ki so na odličnem nivoju. Moji osebni cilji v prihodnosti so najbolj povezani z razvojem, tako na nogometnem kot osebnem nivoju. Glede cilja z Olimpijo pa je to zagotovo naslov prvaka.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!