Olimpija ostaja stoodstotna

Nogomet 24. Jul 202219:48 1 komentar
Veselje Ljubljančanov.

V 2. krogu Prve lige Telemach je Olimpija v Sežani premagala Cherrybox24 Tabor z 1:0 (1:0).

Dvoboj v Sežani je bil pred prvim sodnikovim piskom poln neznank. Primorci so se dodobra okrepili pred tekmo z Ljubljančani, slednji pa so se morali pobrati po porazu sredi tedna v kvalifikacijah za konferenčno ligo v Romuniji. V vlogi favorita so bili Ljubljančani, ki so osvojili vse tri točke, nikakor pa s pred nadaljevanjem evropskih tekmovanj s predstavo niso prepričali na zelenici.

Zmaji so takoj razrešili vse dvome o razmerju moči in od prvega sodnikovega žvižga popolnoma zagospodarili na igrišču. Prvi je bil nevaren Svit Sešlar v četrti minuti, a nekaj prekratek po lepi podaji v kazenski prostor. Olimpija je še naprej pletla mrežo okrog obrambe Sežancev in bila nagrajena v 18. minuti.

Mustafa Nukič in Almedin Ziljkić sta izvedla lepo klasično dvojno podajo, po kateri je slednji sam po sredini ušel v kazenski prostor in matiral sicer zanesljivega Jana Koprivca.

Albert Riera s svojimi varovanci.

Šele po golu so nekaj pogumneje zaigrali tudi varovanci Dušana Kosića. Priložnosti je bilo v nadaljevanju malo, morda velja omeniti poskus Maria Kvesića v 38. minuti, ki je imel na robu kazenskega prostora veliko prostora za strel, a ga izvedel slabo. V 43. minuti je bil nevaren Nukić, Koprivec pa se je izkazal z lepo obrambo. Najlepšo priložnost za domače je imel Tom Alen Tolić.

Olimpija hitro v drugem delu do velike priložnosti

V uvodu drugega dela je imel Nukić v 48. minuti priložnost, da po prekršku v kazenskem prostoru, Sežanci so burno protestirali, z bele točke poviša na 2:0, a je dvoboj mož na moža dobil Koprivec. Le dve minuti kasneje je v kazenskem prostoru Olimpije padel Adnan Zeljković, med obrambo ga je zadel vratar Matevž Vidovšek, a sodnikova piščalka je na drugi strani ostala nema.

Igra v drugem delu je bila enakovredna, gostitelji pa so bili celo bolj aktivni in borbeni, prave priložnosti pa so bile do končnice redke. Že v 53. minuti je iz dobrega položaja slabo zaključil Elvis Letaj, v 66. je zagrozil Tom Kljun, kljub ponesrečeni obrambi Vidovška pa je izid ostal nespremenjen. Takoj nato je z volejem na drugi strani po kotu poskušal Djordje Crnomarković, a streljal preko gola.

Gostitelji so nato vse stavili v napad. V 84. je resno zagrozil Nabil Khali, ki je spretno streljal na levi strani v kazenskem prostoru, žoga za morebitno izenačenje pa je šla tesno mimo leve vratnice. Na drugi strani je bil dve minuti kasneje zelo nespreten Timi Elšnik, še enkrat pa se je izkazal tudi Koprivec.

Že v sodnikovem podaljšku pa je bil izenačenju blizu drugi Francoz Zacharie Iscaye, a je Vidovšek s parado Olimpiji rešil vse tri točke.

Prihodnji teden ekipo iz Sežane čaka gostovanje v Domžalah, Olimpijo pa mestni derbi z Bravom.

Tabor Sežana – Olimpija 0:1 (0:1)

Ziljkić 19.

KONEC TEKME!

92. minuta: Izjemna situacija za Tabor pred vrati Olimpije. Zacharie Iscaye je sprožil iz voleja, Matevž Vidovšek pa ohranja mrežo nedotaknjeno.

VIDEO: Priložnost Elšnika:

85. minuta: Nevarna je tudi Olimpija. Do strela je prišel Timi Max Elšnik, ki se je znašel povsem sam nekaj metrov pred vrati Tabora, Jan Koprivec pa je uspel njegov poizkus zaustaviti.

84. minuta: Nova priložnost za Nabila Khalija. Lepo se je znašel v kazenskem prostoru in s sprejemom iz igre vrgel branilce Olimpije. A njegov strel je zletel tik ob vratnici Matevža Vidovška. Ostaja 1:0.

62. minuta: Priložnost za Tabor. Nabil Khali je prodiral in sprožil proti vratom Olimpije, a strel je bil premalo natančen.

VIDEO: Zgrešena enajstmetrovka Nukića:

47. minuta: Enajstmetrovka za Olimpijo! Lan Štravs je v kazenskem prostoru podrl Mustafo Nukića, čeprav je zbil žogo, je odločitev obveljala. Nukić je sam izvedel najstrožjo kazen… A OBRAMBA JANA KOPRIVCA! Ostaja 1:0!

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa.

VIDEO: Gol Ziljkića za 1:0:

19. minutaGOOOOL! Olimpija vodi z 1:0! Mustafa Nukić in Almedin Ziljkić sta lepo odigrala pred vrati Tabora, slednji pa je žogo poslal za hrbet Jana Koprivca z lepim zaključkom.

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

Tabor Sežana: Koprivec, Kouao, Štravs, Ovsenek, Letaj, Kljun, Korošec, Zeljković, Tolić, Nikolić, Savić

Olimpija: Vidovšek, Krefl, Crnomarković, Ratnik, Lasickas, Doffo, Kvesić, Sešlar, Ziljkić, Samuel, Nukić

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje